Google lansează aplicaţia de video chat Duo

Portofoliul şi aşa vast de aplicaţii pentru chat al celor de la Google se îmbogăţeşte, începând de marţi, cu încă o aplicaţie, numită Duo.
Economica.net - mar, 16 aug. 2016, 07:53
Google lansează aplicaţia de video chat Duo

Prezentată prima oară în cadrul conferinţei Google I/O care a avut loc în luna mai, aplicaţia de video chat Google Duo este acum disponibilă utilizatorilor de Android şi iOS.

Google Duo este o soluţie dezvoltată doar pentru telefoanele mobile. Cei de la Google susţin că focusarea exclusivă pe mobile le-a permis să creeze o aplicaţie extrem de rapidă şi uşor de folosit. Dezavantajul este că nu există o versiune pentru desktop.

Noua aplicaţie nu are nevoie de crearea unui cont pentru a fi folosită. Autentificarea se face în stilul WhatsApp, pe baza numărului de telefon. De altfel, Duo nu ţine o listă de prieteni, ci „se leagă” la contactele din telefon.

Caracteristica principală a noii aplicaţii de la Google este simplicitatea. Duo nu aglomerează interfaţa cu diverse opţiuni şi nici nu oferă, cel puţin deocamdată, facilităţi avansate, precum conferinţele video. Utilizarea se rezumă la apelarea, respectiv acceptarea apelurilor. Dar totul decurge foarte rapid, iar stream-ul video este scalat automat în funcţie de viteza conexiunii.

În schimb, Duo oferă o funcţie unică în aglomerată piaţă a aplicaţiilor de chat. Se numeşte Knock Knock şi constă în transmiterea fluxului video încă înainte de iniţierea apelului. În momentul în care utilizatorul este apelat, va putea vedea deja cine şi ce face la celălalt capăt al viitoarei convorbiri.

Marele avantaj oferit de această abordare este că transmisiunea video începe instant în momentul acceptării apelului. Când utilizatorul acceptă apelul, nu mai aşteaptă până la stabilirea conexiunii, aceasta fiind deja realizată în fundal.

De asemenea, funcţia Knock Knock oferă o perspectivă nouă şi interesantă. Văzând figura celui care-l apelează, dincolo de simpla afişare a numelui, utilizatorul beneficiază de mai mult context şi îi este mai uşor să decidă dacă acceptă sau nu apelul respectiv.

Din păcate pentru utilizatorii de iPhone, deocamdată facilitatea Knock Knock este disponibilă doar pe Android.

Lansarea noii aplicaţii nu schimbă cu nimic ecosistemul aplicaţiilor de chat al celor de la Google. Compania americană vede Duo ca o aplicaţie pentru utilizatorii finali, în timp ce vechea aplicaţie Hangouts devine acum o soluţie pentru domeniul business, acolo unde funcţii precum conferinţele video sunt mult mai necesare.

Te-ar mai putea interesa și
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a preluat de la Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o serie de proiecte de infrastructură rutieră, în baza......
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit miercuri ...
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
 Autoritatea pentru concurenţă din Polonia (UOKiK) a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 ...
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct ...