Grevă a piloţilor Alitalia

Sindicatul piloţilor şi al personalului de sol (Anpac) de la compania aeriană Alitalia a anunţat o grevă de 24 de ore pentru vineri, în acest context fiind afectate 15% dintre zborurile pe distanţe scurte şi medii, transmite ANSA.
Economica.net - vin, 24 iul. 2015, 08:30
Grevă a piloţilor Alitalia

Acţiunea de protest a fost declanşată ‘din cauza lipsei de respect cu care sunt trataţi consumatorii şi colegii’, într-un moment în care aeroportul Fiumicino din Roma, care s-a confruntat cu numeroase perturbări ale traficului aerian după incendiul survenit în luna mai la Terminalul 3, ar fi trebui să fie complet operaţional începând de sâmbătă, scrie Agerpres.

Cotidianul ‘La Repubblica’ a anunţat că vor fi afectate zborurile Alitalia către şi dinspre aeroporturile din Italia, cu excepţia celor din Veneţia şi Bologna.

Anpac susţine că greva a fost declanşată, deoarece conducerea Alitalia ‘refuză să semneze un angajament privind menţinerea locurilor de muncă, iar fără acel angajament ar putea fi concediaţi aproximativ o mie de piloţi şi membri ai personalului de sol’. De asemenea, protestatarii sunt îngrijoraţi că Alitalia ar putea renunţa la unele zboruri în favoarea companiei aeriene Etihad din Abu Dhabi, care a achiziţionat, anul trecut, o participaţie de 49% la operatorul italian.

Fostă companie de stat, Alitalia a fost în pragul falimentului de mai multe ori şi nu a realizat profit din anul 2002. Graţie unui nou plan de afaceri concentrat pe zborurile pe distanţe lungi, noua echipă managerială speră să readucă Alitalia pe profit în 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...