Grupul Garanti România a înregistrat profit net de 143,4 milioane lei în 2017

Grupul Garanti România, care reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing şi Garanti Credite de Consum, a realizat un profit net consolidat de 143,4 milioane lei în 2017, fiind cel mai bun an al Grupului în România, potrivit unui comunicat al acestuia.
Economica.net - joi, 01 feb. 2018, 14:02
Grupul Garanti România a înregistrat profit net de 143,4 milioane lei în 2017

De asemenea, Grupul Garanti a înregistrat anul trecut venituri nete consolidate de 620,7 milioane lei, precum şi o creştere de aproape 13% a volumului total de active, care a urcat la 11,44 miliarde lei.

La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat un profit net de 109,7 milioane de lei la finalul lunii decembrie, ajungând la o rentabilitate a capitalurilor proprii (ROE – return on equity) de peste 10%, toate liniile de business generând profitabilitate.

Potrivit comunicatului, strategia eficientă a băncii de a dezvolta un portofoliu sănătos a determinat creşteri anuale de 8,1% a volumului de credite (de la 6,71 miliarde lei în 2016, la 7,25 miliarde lei în 2017), precum şi de 22,8% a volumului de depozite (de la 6,24 miliarde lei în 2016, la 7,67 miliarde lei în 2017).

‘2017 a fost cel mai bun an al nostru în România şi avem o strategie pe termen lung de a fi un partener financiar de încredere pentru clienţii noştri, pe toate segmentele de afaceri şi de a ne menţine profitabilitatea într-o manieră sustenabilă. Suntem o bancă de importanţă sistemică şi ne propunem să ne consolidăm poziţia. Ne vom concentra pe satisfacţia angajaţilor şi clienţilor noştri şi vom investi în continuare în calitatea serviciilor şi a canalelor noastre digitale’, a declarat Ufuk Tandoðan, CEO Garanti Group România.

Garanti Bank este printre primii cinci emitenţi de carduri de credit din piaţă, în timp ce reţeaua de POS-uri depăşeste 12.000 de unităţi.

Ca parte a aceluiaşi grup care oferă servicii financiare integrate, şi instituţiile nebancare ale Grupului Garanti România au înregistrat rezultate solide în 2017. Astfel, Garanti Credite de Consum a atins un profit net de 19,6 milioane lei, iar Garanti Leasing un profit net de 14,2 milioane lei.

Grupul Garanti România este deţinut de Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. În 2017, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 6,39 miliarde lire turceşti (1,41 miliarde euro) şi active de 356,33 miliarde miliarde lire turceşti (78,68 miliarde euro), în timp ce contribuţia la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash şi non-cash) în valoare de 285,55 miliarde lire turceşti (63,05 miliarde euro). TGB deserveşte 15 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al TGB. Anul trecut, BBVA a înregistrat un volum consolidat al activelor de 690,06 miliarde euro şi un profit net atribuibil de 3,52 miliarde euro.

Te-ar mai putea interesa și
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează şi să ofere la casă contravaloarea pet-urilor, a declarat, vineri, ministrul Mediului, Mircea Fechet,......
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane de lei în doi ani și jumătate
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane ...
MAMBricolaj Ghencea, cel mai nou magazin al rețelei care comercializează materiale și accesorii pentru mobilă, brand ...
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de ...
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
 Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunţat vineri Guvernul ...