Grupul media Mirror, condamnat la despăgubiri de peste 1 milion de lire pentru ascultarea telefoanelor unor celebrităţi

Grupul de presă britanic Mirror (MGN) a fost condamnat joi la plata unor despăgubiri totale de circa 1,2 milioane de lire sterline către opt celebrităţi ale căror telefoane au fost interceptate ilegal de către tabloidele grupului în anii 2000, informează AFP.
Economica.net - joi, 21 mai 2015, 14:35
Grupul media Mirror, condamnat la despăgubiri de peste 1 milion de lire pentru ascultarea telefoanelor unor celebrităţi

Potrivit unei decizii a Înaltei Curţi de la Londra, fostul fotbalist Paul Gascoigne va primi 188.250 de lire, iar actriţa Sadie Frost 260.250 de lire.

Grupul Mirror, care a prezentat scuze victimelor interceptărilor, a acceptat în principiu să le despăgubească, anunţând însă că ar putea contesta valoarea despăgubirilor. MGN a dezvăluit că va aloca încă 4 milioane de lire într-un fond de 16 milioane care să acopere eventuale noi condamnări pentru atingere adusă vieţii private. Un avocat al victimelor a precizat că deja coordonează un mare număr de plângeri suplimentare împotriva MGN.

Potrivit unui alt avocat al victimelor, decizia Înaltei Curţi constituie ‘o etapă importantă în dezvoltarea protejării vieţii private în Marea Britanie’.

Presa tabloidă britanică a fost zguduită în ultimii ani de mai multe scandaluri legate de interceptări ilegale practicate de la începutul anilor 2000. Acestea au culminat în vara lui 2011 cu cazul News of the World, care ascultase căsuţa poştală a unei eleve de liceu dispărute şi găsite în cele din urmă moartă, Milly Dowler.

Dezvăluirile au condus la închiderea tabloidului de duminică din portofoliul magnatului media Rupert Murdoch, care a plătit 2 milioane de lire familiei lui Milly Dowler într-un aranjament amiabil.

Andy Coulson, fost redactor-şef al News of the World şi ex-consilier de comunicare al premierului David Cameron, a fost condamnat anul trecut la 18 luni de închisoare în acest dosar, fiind în prezent judecat pentru acuzaţii de sperjur în faţa unui tribunal din Scoţia.

Te-ar mai putea interesa și
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat vineri ministrul energiei ucrainean, Gherman Galuşcenko, în timp ce......
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări ...
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, iar criza alimentară s-a agravat – raport ONU
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, ...
Peste 1500 de oameni au fost ucişi în escaladarea violenţelor dintre bandele din Haiti de la începutul acestui an, arată ...
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Personalul de la sol al Lufthansa va beneficia de o creştere a salariilor de până la 18%, după ce s-a ajuns la un acord ...