Hipermarketul comunist din Bucureşti care o duce din ce în ce mai bine

Deschis în urmă cu aproape 40 de ani, magazinul Obor funcţionează şi în zilele noastre, cu afaceri în creştere. Compania care deţine magazinul a raportat o creştere de peste 40% a afacerilor. 
Economica.net - mie, 26 oct. 2016, 21:00
Hipermarketul comunist din Bucureşti care o duce din ce în ce mai bine

Compania Bucur Obor SA, cea care este proprietarul magazinului cu acelaşi nume, a raportat afaceri în creştere cu 41,43%, la peste 21 de milioane de lei pentru primele trei trimestre din acest an, arată un comunicat remis Bursei de la Bucureşti. 

Din cifra de afaceri realizată în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie, cea mai mare pondere, de 96,55% o reprezintă veniturile din chirii. Astfel, Bucur Obor SA a încasat de la chriaşi 20,8 milioane de lei, adică circa 4,6 milioane de euro, cât afacerile pe întregul an 2015. Anul trecut, afacerile companiei au crescut cu 21% faţă de 2014.

Cu toate acestea, unul dintre cei mai importanţi chiriaşi, lanţul de restaurante Mc Donald’s, a renunţat la spaţiul în care a funcţionat din 1995 şi care a reprezentat pentru locuitorii din zonă un punct de întâlnire timp de mulţi ani. Un nou Mc Donald’s se va deschide mâine, 27 octombrie, la câţiva metri depărtare de vechea locaţie, în mallul Veranda, dezvoltat de familia Pogonaru, în urma unei investiţii de 60 de milioane de euro. 

Magazinul Bucur Obor a fost deschis în 1977, avea 42.000 de mp, dintre care 32.000 de mp numai cu mărfuri la vânzare.

Magazinul Bucur Obor a fost înfiinţat în 1975, fiind printre primele Magazine Universale de genul hipermarketurilor de astăzi, din Bucuresti şi din Romania.

Din 1977, de când s-au dat în funcţiune mai multe aripi comerciale ale magazinului şi până în 1989, Bucur Obor a constituit principala sursă de aprovizionare a locuitorilor din zonă şi a foarte multor români din restul ţării, se arată pe pagina de internet a companiei. Magazinul a fost privatizat în 1996.
Te-ar mai putea interesa și
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor, într-un efort de a ţine sub control......
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...