Huawei a atins pragul de 10 milioane de telefoane Huawei P20 şi P20 Pro vândute la nivel global

Huawei a vândut, la nivel global, numai puţin de 10 milioane de telefoane Huawei P20 şi P20 Pro, în cinci luni de la lansarea noilor sale modele de smartphone-uri.
Lidia Neagu - joi, 06 sept. 2018, 08:43
Huawei a atins pragul de 10 milioane de telefoane Huawei P20 şi P20 Pro vândute la nivel global

„Suntem extrem de încântați că tehnologia inovatoare pusă la dispoziție de Huawei consumatorilor, prin intermediul celor mai recente flagship-uri pe care le-am lansat, a fost adoptată extrem de rapid de iubitorii de tehnologie de pe întreg globul. Pragul de 10 milioane de terminale vândute setează un nou standard pentru noi și ne conferă încredere că misiunea Huawei – de a face cele mai moderne tehnologii cât mai accesibile pentru publicul larg – trebuie să continue în același spirit inovator ca până acum”, a declarat Kevin Ho, președinte al diviziei de telefoane din cadrul Huawei Consumer Business Group.

Pentru Huawei, atingerea acestui prag important vine să confirme încrederea pe care consumatorii o au în brandul Huawei, dar și în tehnologiile inovatoare integrate de companie în produsele sale.

Huawei P20 Pro și Huawei P20 au fost primele două dispozitive mobile care au primit un scor format din trei cifre din partea DxOMark, standardul industriei în ce privește măsurătorile și evaluările calității imaginii camerei foto și a obiectivelor. Chiar și acum, Huawei P20 Pro conduce clasamentul DxOMark Mobile, cu un scor de 109 puncte.

La începutul lunii august, Huawei a devenit al doilea cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume, în al doilea trimestru din 2018, potrivit datelor publicate de IDC. Pentru prima dată în istoria companiei, Huawei urcă pe a doua poziție în topul celor mai mari producători de smartphone-uri din lume.

Potrivit producătorului, rezultatele au fost susținute în primul rând de lansarea pe piață a celui mai puternic telefon al companiei de până acum, P20 Pro, echipat cu camera foto triplă revoluționară Leica și Zoom Hybrid 5x, funcții inovatoare de fotografiere, asistate de tehnologie AI, precum și de unitatea special dedicată procesării neuronale (NPU) a cipului Kirin 970, dar și de interfața EMUI 8.1 ce are la bază sistemul Android™ 8.1, care oferă o experiență premium în utilizare.

Dincolo de specificațiile tehnice, telefonul s-a făcut remarcat prin aspectul inedit al versiunii de culoare Twilight, inspirată de aurora boreală.

În plus, la începutul lunii trecute, Asociația Europeană pentru Imagine și Sunet a desemnat HUAWEI P20 Pro „Cel mai bun smartphone în 2018-2019″, catalogând terminalul drept „cel mai avansat smartphone de până acum și un deschizător de drumuri în domeniul fotografiei realizate cu ajutorul telefonului mobil”.

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind peste o treime din populația globală. În 2017, Huawei s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul livrărilor de smartphone-uri la nivel global.

Compania a înființat până în acest moment 16 centre R&D în Statele Unite ale Americii, Germania, Finlanda, Suedia, Rusia, India și China. Huawei Consumer BG este una dintre cele trei unități de business ale Huawei și pune la dispoziția clienților săi smartphone-uri, tablete și PC-uri, accesorii inteligente și servicii cloud.

Investiția anuală a Huawei în cercetare și dezvoltare s-a ridicat la 13,8 miliarde de dolari, în creștere cu 17,4% față de anul 2016, când aceasta se ridica la 13,8 miliadrde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...