IGPR: 111 licenţe de funcţionare a societăţilor specializate în domeniul sistemelor de alarmare, retrase în şase luni

Poliţia Română a retras şi radiat, în primele şase luni ale anului, 111 licenţe de funcţionare din Registrul naţional al societăţilor licenţiate pentru neobţinerea reînnoirii licenţelor de funcţionare sau expirarea perioadei de valabilitate, astfel că la sfârşitul semestrului în registru figurau 2.149 de societăţi cu licenţe valabile. 
Economica.net - sâm, 27 aug. 2016, 11:21
IGPR: 111 licenţe de funcţionare a societăţilor specializate în domeniul sistemelor de alarmare, retrase în şase luni

„În primele şase luni ale anului 2016, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au îndrumat şi controlat prestatorii de servicii în domeniul sistemelor de alarmare, au verificat licenţierea societăţilor specializate, precum şi reînnoirea licenţelor de funcţionare, actualizarea regulamentelor de organizare şi funcţionare şi de anulare a celor care nu au respectat prevederile legale sau nu au făcut demersurile de reînnoire”, informează un comunicat al IGPR transmis sâmbătă AGERPRES.

Au fost analizate dosarele pentru preschimbarea a patru licenţe de funcţionare ca urmare a modificărilor survenite în denumirea societăţii, obiectele de activitate desfăşurate sau schimbarea sediului social.

Totodată, a fost constatată o faptă de încălcare a legii care a condus la sancţiunea de anulare a licenţei de funcţionare a unei firme, pentru modificările intervenite în structura şi organizarea activităţii pentru care a fost eliberată licenţa.

Au fost soluţionate 20 cereri privind actualizarea regulamentelor de organizare şi funcţionare a dispeceratelor, modificări survenite datorită schimbării numărului de echipaje de intervenţie şi localităţi în care se asigură intervenţia la evenimente.

Poliţiştii de la ordine publică au evaluat şi măsurile de securitate fizică la 30.853 de agenţi economici, unităţi şi transporturi de valori poştale, unităţi şi instituţii de interes public şi locuri unde funcţionează sălile şi incintele de exploatare a jocurilor de noroc.

În cele şase luni, la nivel naţional, poliţiştii specialişti în domeniu au constatat 50 de infracţiuni prevăzute de art. 56 din Legea nr. 333/2003 şi au soluţionat 79 de dosare.

Pe segmentul de control, au fost aplicate 1.131 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 149 conducătorilor de societăţi specializate, 45 personalului tehnic, iar 937 aplicate beneficiarilor, valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de peste 1.000.000 de lei.

Pe linia dispeceratelor de monitorizare, au fost acordate 217 avize pentru operatorii dispeceri, s-au executat 105 controale şi au fost aplicate pentru neregulile constatate 870 de sancţiuni contravenţionale (124 de sancţiuni aplicate conducătorilor societăţilor specializate, şapte – dispecerilor, 394 – agenţilor de intervenţie şi 345 – beneficiarilor), în valoare de aproape 500.000 de lei.

Pentru asigurarea securităţii bunurilor păzite, poliţişti au avizat 3.466 de proiecte de sisteme antiefracţie sau de supraveghere video. Specialiştii poliţiei au verificat funcţionalitatea a 100 de sisteme de alarmare nou instalate, pe baza proiectelor avizate cu ocazia recepţiilor de punere în funcţiune.

„Comparativ cu anul trecut, pe piaţa securităţii private a crescut numărul de obiective la care au fost instalate sisteme electronice de securitate cu circa 7,9%, numărul de societăţi specializate licenţiate cu 8,7%, numărul personalului tehnic avizat de poliţie pentru proiectarea, instalarea şi întreţinerea sistemelor de alarmare cu 6,1%, precum şi numărul obiectivelor conectate la dispeceratele de monitorizare cu 13,5%, dar şi numărul de contracte de mentenanţă cu 11,4%”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte sectorul de monitorizare, obiectivele monitorizate fac parte din următoarele categorii de unităţi: 8.090 de bănci, 4.832 de puncte de schimb valutar şi amanet, 5.343 de agenţii de pariuri sportive, 266 de oficii poştale, 7.275 de magazine cu valori importante, 2.874 de staţii de comercializare produse petroliere.

Te-ar mai putea interesa și
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
 Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunţat vineri Guvernul conservator de la Atena, acesta fiind a patra majorare din ultimii cinci......
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre ...
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul ...