IKEA dă startul angajărilor şi caută 350 de oameni pentru cel de-al doilea magazin din România

Retailerul suedez IKEA va începe de săptămâna aceasta recrutările pentru cel de-al doilea magazin din România. Acesta se va deschide la Bucureşti, în zona Theodor Pallady, la sfârşitul verii.
Andrada Ghira - lun, 04 iun. 2018, 10:56
IKEA dă startul angajărilor şi caută 350 de oameni pentru cel de-al doilea magazin din România

Lucările de construcţie la cel de-al doilea magazin al gigantului IKEA au început în toamna anului trecut, după ce în iunie 2015 a finalizat achiziţia terenului fostei fabrici Anticorosiv, de 13,7 hectare de pe Bulevardul Pallady, nr. 57. Investiţia în cel de-al doilea maagazin din Bucureşti este de peste  80 de milioane de euro, sumă în care este inclusă şi valoarea de achiziţie a terenului.

Al doilea magazin Ikea din Bucureşti va fi cel mai mare din regiune, cu o suprafaţă construită de 36.000 de mp.

Iar noul magazin va fi condus de belgianul Cas Lachaert (foto), 29 ani, recrutat din cadrul grupului IKEA încă din vara anului trecut. Anterior poziţiei de director de magazin IKEA Pallady, Lachaert a fost deputy store manager în nordul Parisului.

ECONOMICA.NET a stat de vorbă cu Cas Lachaert despre relocarea în Micul Paris, dar şi despre procesul de recrutare pentru noul magazin.

Înainte de a devenit directorul celui de-al doilea magazin IKEA din România, Cas Lachaert a făcut parte dintr-un program intern pentru a se pregăti să devină director de magazin. 

„După ce eşti pregătit şi evaluat, poţi aplica la posturile deschide de pe platforma IKEA. Am aplicat în iunie şi din august am început. Ambiţia mea personală este să petrec câţiva ani aici”, spune Lachaert, care s-a alăturat companiei în urmă cu zece ani. Înainte de a lucra la IKEA, tânărul belgian a lucrat verile în hotelurile din Turcia, Grecia, Tunisia şi Spania, iar iernile şi le-a petrecut în staţiunile unde se practică schi. 

Când a aplicat pentru poziţia de director de magazin în România, nu ştia prea multe despre ţara noastră, însă acum învaţă limba română şi spune că tranziţia s-a făcut destul de repede. 

Echipa managerială a fost deja recrutată la începutul acestui an, iar de săptămâna aceasta, IKEA începe recrutările. O parte dintre angajaţii din magazinul din Băneasa au ales să se mute în cel din Pallady, şi asta pentru că aşa sunt mai aproape de casă. 

IKEA caută 350 de angajaţi în: vânzări, design interior/visual merchandising, relații clienți și servicii, case de marcat, mentenanță, logistică și depozitare, reaprovizionarea stocurilor, supravegherea zonei de joacă pentru copii și oportunități în serviciile aferente produselor alimentare din restaurantul clienților, magazinul cu delicatese suedeze, Bistro și în restaurantul angajaților.

„Am dorit să începem procesul de recrutare înainte de începerea verii, atunci când e perioadă de concedii, ca să putem ajunge la un număr cât mai mare de candidaţi”, mai spune directorul magazinului.

Cei interesaţi de un loc de muncă la IKEA, unde salariul brut porneşte de la 2.615 lei, pot aplica online, direct pe pagina de internet a retailerului.

Oferta salarială cuprinde şi un abonament la o clinică medicală privată, asigurare de viață, tichete de masă, decontare lunară a unei părți din cheltuielile de transport, primă anuală de vacanță, concediu de odihnă suplimentar, bonus de performanţă, iar angajaţii cu o vechime mai mare de cinci ani primesc şi o contribuție anuală la planurile lor individuale de pensii.

După depunea CV-ului online, candidaţii vor da un interviu prin telefon, urmat apoi de unul faţă în faţă cu managerul de angajare, care ar putea să dureze 45 de minute sau chiar o oră.

„Cheia succesului la un interviu pentru un loc de muncă la IKEA este să fii autentic. Nu face sens să încerci să fii cine nu eşti doar pentru a marca puncte la interviu. Ne uităm la ce valori are fiecare. Şi nu, nu trebuie sa vii la costum ca să obţii un job la IKEA. Mă uit la oameni, nu la îmbrăcăminte. De aceea, cele mai multe CV-uri le citesc după interviu”, mai spune Cas Lachaert.

IKEA România a realizat în 2017 o cifră de afaceri de 632 milioane de lei şi un profit de 24 de milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania avea la sfârşitul anului trecut 691 de angajaţi. 

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din România îşi vor primi banii în avans, înainte de Paşte, a anunţat......
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de euro
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de ...
Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns ...