Ilie Carabulea, arestat preventiv în dosarul ASF-Carpatica

Curtea de Apel Bucureşti a admis miercuri cererea DNA de arestare preventivă a omului de afaceri Ilie Carabulea, trimis în judecată în dosarul ASF-Carpatica.
Economica.net - mie, 23 iul. 2014, 13:25
Ilie Carabulea, arestat preventiv în dosarul ASF-Carpatica

Instanţa a admis solicitarea procurorilor de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv, motivul fiind că Ilie Carabulea a încălcat mai multe interdicţii impuse de instanţă. Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Potrivit DNA, propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că, în intervalul 24 iunie – 5 iulie, Ilie Carabulea a încălcat în mod repetat obligaţiile impuse de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin încheierea din data de 19 iunie.

Atunci s-a dispus faţă de inculpat înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, din data de 23 iunie până la 22 iulie.

Prin aceeaşi încheiere, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a impus lui Ilie Carabulea următoarele obligaţii: de a nu părăsi imobilul în care locuieşte fără permisiunea judecătorului de Cameră preliminară şi a instanţei în faţa căreia se află cauza penală ce-l priveşte; să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de Cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi să nu comunice cu martorii în prezenţa cauză.

Procurorii DNA susţin că au probe care confirmă faptul că, în intervalul 24 iunie – 5 iulie, Ilie Carabulea a încălcat în mod repetat şi sub diferite modalităţi obligaţiile impuse de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Astfel, el luat legătura şi a comunicat prin intermediul mijloacelor de comunicare electronice, dar şi prin intermediul unei alte persoane, cu inculpaţii: SC Carpatica Asig SA (prin reprezentanţii legali), Ana Ina Crudu, precum şi cu mai mulţi martori din dosar.

Totodată, începând cu data de 25 iunie, Ilie Carabulea şi-a instalat la domiciliu un sistem de monitorizare conectat la serverul SC Carpatica Asig SA, prin intermediul căruia are acces online la imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în sediul acestei societăţi şi implicit la activitatea desfăşurată de inculpaţi şi martori.

Ilie Carabulea a fost arestat la începutul lunii martie, împreună cu fostul preşedinte al ASF Dan Radu Ruşanu şi Marian Mîrzac, fost membru neexecutiv al conducerii ASF, măsură revocată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a decis ca ei să stea în arest la domiciliu. 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...