Immochan, primul în cursa mallurilor de la Braşov. Lucrările la Coresi, avans de o lună

Francezii de la Immochan, divizia imobiliară a retailerului Auchan, au profitat de vremea bună şi au avansat cu lucrările la mega-proiectul Coresi din Braşov. 
Andrada Ghira - joi, 20 feb. 2014, 11:20
Immochan, primul în cursa mallurilor de la Braşov. Lucrările la Coresi, avans de o lună

Lucrările la prima fază a proiectului Coresi, care este ridicat de Immochan pe terneul fostei platforme Tractorul din Braşov, au început în luna octombrie a anului trecut. 

CITEŞTE ŞI Noul El-Dorado: Cine se va bate în malluri la Braşov

„În acest moment avem un avans de peste o lună faţă de planul iniţial, graţie vremii favorabile şi a serviciilor de înaltă calitate prestate de cei doi constructori cu care lucrăm, Bog’Art şi Conarg. Astfel, structura de la hipermarket este finalizată în proporţie de 90%, iar în cazul galeriilor sunt gata fundaţiile şi structura este ridicată în proporţie de 40%. Am început cu hipermarketul Auchan pentru că acesta va necesita mai mult timp pentru amenajare. Estimez că într-o lună vor începe lucrările la închiderile faţadelor”, declară Tatian Diaconu, director general al Immochan România.

Alte două mari companii au pentru oraşul Braşov planuri pentru construcţia de centre comerciale. Este vorba de polonezii de la Echo Investment şi belgienii de la Cora, dar niciunul dintre aceşti competitori nu a început lucrările la malluri. 

CITEŞTE ŞI Auchan ia faţa Cora la Braşov: a început lucrările la primul mall. Cora caută partener

Prima fază din proeictul Coresi va cuprinde pe o suprafață de aproximativ 32.000 mp o zonă de agrement, cu cinema multiplex cu opt săli digitale, un food-court, o zonă de distracție adresată familiilor și o galerie comercială.

Hipermarketul Auchan cu o suprafaţă de vânzare de 13.300 de metri pătraţi va completa mixul de chiriași din proiectul Coresi Brașov. Complexul comercial va fi deservit de un spațiu de parcare ce include 2.000 de locuri.

În plus, în faţa complexului există o esplanadă uriaşă, de dimensiunea unui teren de fotbal, care pe parcursul verilor va fi transformată în terasă, loc de promenadă și de activități adresate tuturor.

Immochan România are în acest moment în dezvoltare două proiecte: Coresi Braşov şi un centru comercial în Drumul Taberei, Bucureşti, valoarea totală a investiţiilor fiind de 120 de milioane de euro.

Immochan a fost înfiinţat în 1976 special pentru a se ocupa de patrimoniul grupului, iar acum gestionează 340 de centre comerciale în 12 ţări, cumulând peste 2 milioane de metri pătraţi de galerii comerciale.

CITEŞTE ŞI Câte malluri mai poate absorbi Braşovul

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană consultă companiile cu privire la modalitatea de punere în comun a cererii și ofertei de materii prime strategice
Comisia Europeană consultă companiile cu privire la modalitatea de punere în comun a cererii și ofertei de materii prime ...
Comisia Europeană a lansat un sondaj adresat întreprinderilor şi altor părţi relevante interesate de punerea în comun a cererii şi de conectarea cererii şi ofertei de materii prime......
Geely și o companie spaniolă vor produce mașini la fosta uzină Nissan de lângă Barcelona
Geely și o companie spaniolă vor produce mașini la fosta uzină Nissan de lângă Barcelona
Grupul chinez Geely, în parteneriat cu firma spaniolă EV Motors, vor asambla mașini la uzina de lângă Barcelona în ...
FMI prognozează că economia mondială va crește cu 3,2% în 2024 și 2025
FMI prognozează că economia mondială va crește cu 3,2% în 2024 și 2025
Economia mondială ar urma să înregistreze încă un an de creştere lentă, dar constantă, pe fondul avansului SUA, al ...
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile arbitrale internaţionale
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile ...
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă 6/2024, conform căreia se acordă ...