Immochan România şi Avantgarden Immo Invest construiesc 3.000 de apartamente la Braşov cu 100 de milioane de euro

Immochan România anunță cea de-a treia fază de dezvoltare a proiectului Coresi din Brașov: zona rezidențială cu un potențial de 3.000 de apartamente, pe o suprafață de 46 de hectare.
Andrada Ghira - joi, 17 dec. 2015, 10:44
Immochan România şi Avantgarden Immo Invest construiesc 3.000 de apartamente la Braşov cu 100 de milioane de euro

Complexul rezidențial va fi dezvoltat printr-un parteneriat joint venture (50/50) cu Avantgarden Immo Invest și se va numi Coresi Avantgarden.

Într-o primă fază, Coresi Avantgarden va prinde contur printr-un lot de 150 de apartamente, iar lucrările de construcție vor începe în perioada martie-aprilie 2016. „Începând cu cel de-al doilea an, ritmul anual se va dubla sau tripla, în funcție de capacitatea de absorbție a pieței”, a declarat Tatian Diaconu, CEO Immochan România.

Investiţia estimată pentru cele 3.000 de apartamente se ridică la 100 de milioane de euro, iar finanţarea este asigurată din surse proprii, au precizat pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii companiei. 

Coresi Avantgarden va oferi trei tipuri de locuinţe: apartament tip studio, apartamente de două şi trei camere. Preţurile vor începe de la 750 euro/mp şi vor varia în funcţie de modalitatea de plată.

„Ne-am dorit să fim parteneri în proiectul Coresi, care a devenit deja o referință pentru oraș și pentru brașoveni. Acesta este unic atât prin conceptul în sine, cât și prin arhitectură și integrarea în spațiul urban. Ambiția noastră este de a realiza proiectul după cele mai avansate norme tehnice și constructive din piață, aducând în parteneriat competențele acumulate în peste zece ani de activitate”, spune Daniela Kasper, CEO Avantgarden Immo Invest.

Complexul va fi dotat cu echipamente destinate confortului locuitorilor săi – locuri de joacă pentru copii, parcări, spații comerciale și de utilitate publică. Complexul va include trei tipuri de locuințe: de tip studio, apartamente de două și trei camere.

Prim parte din proiectul Coresi, construit pe ternul fostei fabrici Tractorul din Braşov a fost lansată în martie 2015, odată cu deschiderea centrului comercial Coresi Shopping Resort. 

Immochan România are patru direcții de business: dezvoltarea de proiecte imobiliare în parteneriat cu hipermarketurile Auchan; leasing pentru galeriile comerciale și a retail park-urilor; activități de property management pentru galeriile comerciale și valorizarea patrimonială a proprietăților grupului Auchan.

Immochan a fost înființat în 1976 pentru a gestiona patrimoniul grupului Auchan, iar acum operează 375 de centre comerciale în 12 țări, cumulând 2,3 milioane de metri pătrați de galerii comerciale.

Prin proiectul Coresi Avantgarden, compania își diversifică activitatea într-un domeniu nou – acela al dezvoltărilor rezidențiale.

Te-ar mai putea interesa și
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar în eventualitatea reluării negocierilor de pace, transmite agenţia EFE,......
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...