Impact a cumpărat recent un teren pentru al treilea drum de acces în cartierul Greenfield din Băneasa

După ce un drum forestier folosit de locuitorii din cartierul Greenfield a fost închis, iar 5.000 de locuitori au rămas cu doar un singur drum de acces spre Capitală, dezvoltatorul Impact a prezentat recent care sunt soluțiile pentru un acces mai rapid, dar și pentru evitarea aglomerației. Acum, compania a anunțat și cea de-a treia soluție pe care vrea să o pună în practică. 
Andrada Ghira - vin, 24 mart. 2017, 11:09
Impact a cumpărat recent un teren pentru al treilea drum de acces în cartierul Greenfield din Băneasa

După ce Impact a anunțat la începutul acestui luni investiții 500.000 de euro pentru realizarea a două drumuri de acces în cartierul Greenfiled din Băneasa, compania a mai achziționat un teren pentru a oferi locuitorilor un al treilea drum de acces. 

Impact a cumpărat săptămâna trecută un teren de peste 4.200 de mp cu 700.000 de euro pentru construcţia unui drum de peste 200 de metri, care să lege Aleea Teişani direct de Centura Bucureştiului.

„Credem că este cea mai bună soluţie de fluridizare: un drum de acces care să lege Aleea Teişani de Centură, dar în zona vechii centuri, exact sub pasarelă, unde poţi să faci dreapta, stânga şi unde e flexibiltate perfectă”, spune Gabriel Biziniche, directorul de achiziţii din cadrul Impact. Drumul va avea câte o bandă pe fiecare sens de mers, cu trotuare şi aliniamente. 

În total, investiţia pentru acest nou drum se ridică la un milion de euro şi include proiectarea şi execuţia lucrărilor. 

Compania a mai prezentat recent şi alte doua soluţii care vor duce la decongestionarea traficului din zonă. În total, investiţiile se ridică la circa 1,5 milioane de euro.

Prima soluţie se referă la lărgirea DN 1 cu încă o bandă pe sens la ieşirea dinspre DN1 spre Şoseaua de Centură. Impact aşteaptă avizul necesar pentru realizarea acestei investiţii şi îşi asumă integral realizarea drumului, iar la final va fi predat CNAIR. Terenul pentru realizarea acestei lucrări a fost cumpărat la sfârşitul anului trecut, deşi discuţiile au început de mult, spun reprezentanţii companiei.

A doua soluţie se referă la realizarea unui drum de acces direct din cartier către Şoseaua de Centură, un acces direct cu relaţie partea dreaptă. Pentru realizarea acestui drum, dezvoltatorul are avizele de la Administraţia Străzilor, de la CFR, pentru realizarea trecerii la nivelul căii ferate, un aviz de penetrare a Şoselei de Centruă de la CNAIR.

„În momentul în care toate aceste aprobări sunt gata, într-un timp foarte scurt, pentru că execuţia e de multe ori mult mai rapidă decât traseul autorizărilor, o vom face imediat”, spunea recent Gabriel Biziniche, directorul de achiziţii din cadrul Impact.

Soluţiile prezentate de companie au venit în urma unui studiu de trafic realizat spre sfârşitul lui 2015 şi 2016. Oficialii companiei au declarat că vor ca lucrările la cele două drumuri să fie finalizate până la sfârșitul acestui an. 

Impact investeşte 500.000 de euro în drumurile de acces în cartierul Greenfield, care vor fi finalizate la sfârşitul acestui an

Impact Developer & Contractor SA a fost preluată în 2013 de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţine o participaţie de 49,48%. Ceilalţi acţionari sunt Adrian Andrici, cu 15,24%, Swiss Capital/SAI Swiss Capital AM / FDI Active Dinamic/Sorin Apostol, cu o participaţie de 10,96%. Restul acţiunilor de 24,32% sunt deţinute de alte persoane fizice şi juridice.

Compania a fost înfiinţată în 1991 şi de atunci a construit 16 ansambluri rezidenţiale finalizate cu peste 4.000 de unităţi livrate la nivel naţional. 

Compania a revenit în 2016 pe profit, după pierderea înregistrată în 2015. Profitul net înregistrat de companie în 2016 a fost de 28,8 milioane de lei, faţă de pierderea înregistrată de 4,4 milioane de lei înregistrată în anul precedent, potrivit raportului financiar remis Bursei de la Bucureşti (BVB). Veniturile înregistrate din vânzarea de proprietăţi rezidenţiale au fost de 144,5 milioane de lei, în creştere cu 35,7% faţă de rezultatele înregistrate în 2015. Cu o valoare contabilă de 96,5 milioane de lei a locuinţelor vândute, Impact a realizat un câştig net de aproape 48 de milioane de lei. 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...