UPDATE: Incident armat şi luare de ostatici într-un cinematograf din Germania. Autorul atacului a fost împuşcat mortal

Un bărbat a deschis focul şi a luat ostatici într-un cinematograf din sud-vestul Germaniei, relatează presa germană, citată de Mediafax.
Economica.net - joi, 23 iun. 2016, 14:44
UPDATE: Incident armat şi luare de ostatici într-un cinematograf din Germania. Autorul atacului a fost împuşcat mortal

Incidentul a avut loc într-un cinematograf din orăşelul german Viernheim, în sud-vestul Germaniei, lângă Frankfurt, potrivit Mediafax.

UPDATE 21:20 Nicio altă persoană nu a fost rănită în atacul armat din cinematograful din vestul Germaniei – ministru

Un bărbat înarmat care s-a baricadat joi după-amiază într-un cinematograf din oraşul Viernheim, vestul Germaniei, a fost ucis de poliţie, au declarat autorităţile locale, care au dat asigurări că nu au existat alte victime sau răniţi, relatează AFP, citată de Agerpres.

‘Atacatorul s-a deplasat în complexul de cinematografe şi dădea impresia că are probleme psihice. Bărbatul avea asupra sa o puşcă sau un ‘pistol lung’ şi forţele speciale au intervenit şi l-au împuşcat’, a declarat ministrul de interne al landului Hesse, Peter Beuth, în parlamentul regional.

‘Nu există nicio dovadă că alte persoane în afară de atacator au fost rănite sau ucise’, a afirmat Beuth, adăugând că bărbatul a luat ‘ostatici’.

Iniţial, mai multe publicaţii germane, printre care Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) şi cotidianul Bild, au afirmat că în atac au fost rănite între 20 şi 50 de persoane. În cele din urmă, presa locală a făcut cunoscut că mai multe persoane din cinematograf au suferit intoxicaţii după ce au inhalat gaze lacrimogene.

Pentru moment, nu există nicio informaţie cu privire la identitatea sau motivele agresorului. Potrivit agenţiei de ştiri DPA, surse din cadrul serviciilor de securitate au dat asigurări că atacul nu a avut ‘nicio legătură cu terorismul’.

Poliţia din Viernheim, oraş situat la 75 de kilometri sud de Frankfurt, a confirmat că suspectul a fost împuşcat în timpul atacului unei unităţi de elită a poliţiei.

Bărbatul mascat avea o ‘centură cu cartuşe’ în jurul umărului când a intrat în cinematograf în jurul orei 15:00 locală (13:00 GMT) şi a tras focuri de armă în aer, potrivit presei germane.

‘Un apel de urgenţă a fost primit de poliţie la ora 14:45 (…) potrivit căruia un bărbat înarmat a intrat în cinema’ şi ‘a tras patru focuri de armă’, a afirmat ministrul Peter Beuth.

Potrivit ediţiei online a cotidianului Bild, bărbatul ar fi tras cu un pistol de avertizare în sala de cinema.


UPDATE 18:49 Persoanele luate ostatice într-un cinema din Germania au fost eliberate şi sunt nevătămate a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei germane, citat joi de agenţia DPA, potrivit Mediafax.

UPDATE 18:24 Poliţia confirmă că atacatorul a fost omorât şi informează ca nu sunt persoane rănite, scrie Reuters. Şi ministerului de Interne al landului Hesse a confirmat aceasta informaţie.

UPDATE 18:07 – Autorul atacului comis într-un cinematograf din sud-vestul Germaniei este mort, anunţă surse din cadrul Ministerului german de Interne.

Conform presei germane, autorul atacului – neonazistul Samuel Hydenburger – a fost împuşcat mortal în cursul descinderii forţelor speciale.

Cel puţin 25 de persoane au fost rănite după ce individul intrase înarmat în cinematograful Kinopolis din Viernheim, un orăşel situat în sud-vestul Germaniei.

Potrivit unor surse, răniţii au fost victima gazelor lacrimogene care ar fi fost folosite de autorul luării de ostatici sau de către poliţie.

Autorul atacului armat comis într-un cinematograf din sud-vestul Germaniei ar fi fost împuşcat mortal, anunţă surse din cadrul Ministerului german de Interne.

Conform revistei Bild, unităţi speciale ale poliţiei au descins în cinematograful Kinopolis din Viernheim, arestându-l pe bărbatul care luase ostatici.

Un bărbat a deschis focul şi a luat ostatici, joi, într-un cinematograf din sud-vestul Germaniei, zeci de persoane fiind rănite.

Incidentul a avut loc într-un cinematograf din orăşelul german Viernheim, în sud-vestul Germaniei.

Un bărbat înarmat, având cagulă pe faţă, a intrat într-un cinematograf şi a deschis focul.

Conform unor surse citate de publicaţia Die Welt, bărbatul deschis focul la întâmplare vizând spectatori, rănind între 25 şi 50 de persoane.

Nu este clar care este motivaţia autorului atacului, dar incidentul ar putea avea caracter terorist.

Ştirea se actualizează.

Te-ar mai putea interesa și
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România....
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...