Intesa ar putea achiziţiona Coutts, o tranzacţie estimată la un miliard de dolari

Intesa încearcă să convingă Royal Bank of Scotland (RBS) să vândă în întregime banca privată Coutts, printre clienţi căreia se află şi regina Elisabeta, a anunţat publicaţia britanică 'Financial Times' (FT), citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 24 nov. 2014, 14:05
Intesa ar putea achiziţiona Coutts, o tranzacţie estimată la un miliard de dolari

Activele Coutts, înfiinţată în 1692, sunt estimate la aproximativ un miliard de dolari (805 milioane de euro). Instituţia a fost scoasă la vânzare de banca britanică Royal Bank of Scotland în august, Goldman Sachs Group Inc fiind mandatat să găsească cumpărători.

Reprezentanţii Intesa, al doilea grup bancar italian, apreciază că activele Coutts sunt cele mai interesante dintre opţiunile disponibile, a anunţat FT.

Oficialii Intesa, Coutts şi RBS nu au comentat informaţia.

Grupul DBS din Singapore şi banca privată elveţiană Julius Baer şi-a exprimat interesul pentru achiziţionarea Coutts.

Intesa, care intenţionează să se extindă în Marea Britanie, analizează potenţialele achiziţii de fonduri de investiţii, asiguratori şi bănci private, a afirmat recent directorul general al băncii italiene, Carlo Messina.

Luni, acţiunile Intesa au urcat la bursa de la Milano cu 1,69%.

Intesa Sanpaolo şi-ar putea extinde obiectivele planului său de patru ani dacă economia Italiei se redresează, a afirmat, luna aceasta, directorul general Carlo Messina.

‘Suntem în situaţia în care ne putem extinde obiectivele, deoarece am obţinut rezultate peste aşteptări. Dacă va exista o creştere de 1% a PIB-ului Italiei, ne vom putea extinde obiectivele, o decizie în acest sens urmând să fie luată în următoarele luni’, a declarat Carlo Messina.

După trei ani de declin, este posibil ca a treia mare economie europeană să nu fi reuşit să înregistreze creştere în perioada iulie – septembrie 2014, pentru al 13-lea trimestru, conform economiştilor intervievaţi de Bloomberg. Guvernul premierului Matteo Renzi estimează un avans al PIB de 0,6% anul viitor.

Intesa, al cărei profit s-a dublat în trimestrul trei din 2014, are ca obiectiv distribuirea de dividende totale în numerar de zece miliarde de euro şi să ajungă la un profit net de 4,5 miliarde de euro în 2017.

Şeful Intesa a a adăugat că banca vrea să-şi extindă diviziile de private banking, de asset management şi insurance businesses şi ar putea angaja bancheri sau ar putea face achiziţii pentru a înregistra creştere pe acest segment.

‘Achiziţiile sau angajările ar putea avea loc în Elveţia, Asia, Marea Britanie şi SUA, unde se dezvoltă semnificativ segmentul de private banking şi asset management. Această idee va fi evaluată în următoarele luni, după ce sunt finalizate procedurile interne’, a explicat Carlo Messina.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 (un indicator al solidităţii financiare) al Intesa a urcat la 13%, la 30 septembrie, de la 12,9%, la 30 iunie, confirmând că Intesa este una dintre cele mai bine capitalizate bănci italiene.

Banca a trecut testele de stres derulate de BCE, după ce, în trimestrul patru din 2013, a înregistrat pierderi record de peste cinci miliarde de euro din cauza creditelor neperformante.

Cele mai mari bănci italiene, UniCredit şi Intesa Sanpaolo, sunt prezente şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la cereale
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la ...
Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenţii în valoare de 2,1 miliarde de zloţi (516,49 milioane de dolari), pentru a-i despăgubi pentru preţurile scăzute la cereale, potrivit unui proiect......
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat ...
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Pasionații de infrastructură au postat vineri imagini cu utilaje aduse de UMB pe secțiunea lipsă din Autostrada Lugoj ...
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, ...