Intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara a fost anulată de instanţă

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a admis marţi apelul formulat de Sindicatul 'Noroc Bun' Petroşani împotriva sentinţei prin care Tribunalul Hunedoara a admis, în 7 ianuarie, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), aceasta fiind anulată şi cauza trimisă spre rejudecare la instanţa de fond.
Economica.net - mar, 03 mai 2016, 14:05
Intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara a fost anulată de instanţă

‘Instanţa a admis apelul declarat de Sindicatul ‘Noroc Bun’ Petroşani şi a anulat sentinţa atacată, dosarul fiind trimis spre rejudecare la Tribunalul Hunedoara’, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Practic, prin decizia CA Alba Iulia, intrarea în insolvenţă a CEH a fost anulată, cererea de deschidere a procedurii insolvenţei urmând să fie reanalizată.

‘Respinge excepţia inadmisibilităţii apelului declarat de Sindicatul ‘Noroc Bun’ Petroşani. Admite apelul declarat de Sindicatul ‘Noroc Bun’ Petroşani împotriva Sentinţei nr.1/F/CC/2016 pronunţată de judecătorul sindic în dosar nr.5194/97/2015. Anulează sentinţa atacată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe’, se precizează în minută.

Potrivit acestei surse, instanţa a respins excepţia privind lipsa calităţii de reprezentant a directorului general al CEH în formularea apelului.

De asemenea, a fost respinsă excepţia lipsei calităţii procesuale şi a inadmisibilităţii apelurilor declarate de creditorii SC Constantin Grup SRL Bucureşti, SC Hidroconstrucţia SA Bucureşti, SC Deloitte Consultanţă SRL Bucureşti, SCArmor Security SRL Criscior – în insolvenţă.

CA Alba Iulia a mai respins ca rămase fără obiect apelurile declarate de creditorii SC Constantin Grup SRL Bucureşti, SC Hidroconstrucţia SA Bucureşti, SC Deloitte Consultanţă SRL Bucureşti, SC Armor Security SRL Criscior – în insolvenţă, precum şi apelul debitoarei CEH declarat împotriva aceleiaşi sentinţe.

Decizia este definitivă.

Pe rolul CA Alba Iulia s-a aflat procesul în care CEH a contestat hotărârea Tribunalului Hunedoara în dosarul declanşării insolvenţei la acest agent economic, conducerea complexului fiind nemulţumită de firma desemnată de judecătorul sindic ca administrator judiciar provizoriu în derularea procedurii de insolvenţă.

CEH a contestat desemnarea administratorului judiciar provizoriu, altul decât cel cerut de societate.

Tribunalul Hunedoara a admis, în 7 ianuarie, cererea de intrare în insolvenţă a CEH, urmând ca, potrivit acestei instanţe, de punerea în practică a acesteia să se ocupe Casa de insolvenţă GMC SPRL Craiova.

În cadrul CEH lucrează circa 6.300 de angajaţi la termocentralele Mintia şi Paroşeni, precum şi la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan din Valea Jiului.

CEH are datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei către Ministerul Finanţelor Publice. AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa de a se orienta către......
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, ...