Iohannis a vorbit cu secretarul pentru energie al SUA despre importanţa unui proces legislativ transparent în România

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, marţi, cu secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, Rick Perry, despre importanţa unui proces legislativ transparent, predictibil, corect şi stabil pentru atragerea investiţiilor străine în România, precizează Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.
Economica.net - mar, 18 sept. 2018, 16:03
Iohannis a vorbit cu secretarul pentru energie al SUA despre importanţa unui proces legislativ transparent în România

„Întrevederea a prilejuit o discuţie aprofundată despre dimensiunile Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, cu accent pe proiecte de interes reciproc, inclusiv pe plan economic şi energetic, în acord cu cele agreate de către preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Donald Trump în cursul întâlnirii deosebit de fructuoase din 9 iunie 2017, de la Casa Albă”, arată sursa citată.

Secretarul pentru Energie Rick Perry a transmis aprecierea deosebită a părţii americane pentru rezultatele Summitului Iniţiativei celor Trei Mări de la Bucureşti şi a evocat înalta consideraţie pe care preşedintele Trump o are faţă de preşedintele României, menţionează Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a mulţumit secretarului Energiei pentru susţinerea puternică a Statelor Unite în ceea ce priveşte Iniţiativa celor Trei Mări şi pentru angajamentul Administraţiei americane pentru a sprijini obiectivele ambiţioase ale Iniţiativei, astfel cum au fost consacrate de Summitul de la Bucureşti, în ceea ce priveşte interconectivitatea regională, adâncirea coeziunii şi convergenţei la nivelul UE şi întărirea relaţiei transatlantice.

Preşedintele României a exprimat apreciere faţă de propunerea anunţată de secretarul Perry în timpul Summitului Iniţiativei celor Trei Mări privind Parteneriatul pentru Cooperare Transatlantică în domeniul Energiei (Partnership for Transatlantic Energy Cooperation – P-TEC), evaluând că această platformă are potenţialul de a aduce valoare adăugată atât cooperării transatlantice, cât şi Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA.

Evocând stadiul excelent al cooperării bilaterale în plan politic şi securitar, preşedintele Iohannis a arătat că P-TEC completează în mod substanţial palierul economic al relaţiei de parteneriat strategic dintre România şi SUA, fiind necesar ca şi această dimensiune economică să îşi atingă deplinul potenţial şi să atingă cel puţin nivelul de excelenţă al dimensiunilor politică, militară şi de securitate.

Potrivit sursei citate, o atenţie specială a fost acordată şi tematicii securităţii energetice la nivel european şi în regiunea Mării Negre, România fiind unul dintre cele mai puţin dependente state din acest punct de vedere, cu potenţial de a deveni, prin proiecte de interconectare şi investiţii strategice, furnizor regional. În acest cadru, Perry a subliniat importanţa deosebită din punct de vedere regional şi pentru România a resurselor de gaz din platoul continental românesc al Mării Negre, mai arată Administraţia Prezidenţială.

Te-ar mai putea interesa și
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Pe măsură ce sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către alegerea cadourilor perfecte pentru colegii de la muncă și partenerii de......
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Producţia anuală de boabe de cacao a Ecuadorului ar urma să atingă pragul de 500.000 de tone în următorii doi ani, ...
Startup-ul Telerenta, platformă pentru închirierea dispozitivelor, adaugă noi categorii de produse, precum foto şi video, electrocasnice şi IT. ”Estimăm că până la finalul lunii mai vom depăşi 400 de produse ce pot fi închiriate”
Startup-ul Telerenta, platformă pentru închirierea dispozitivelor, adaugă noi categorii de produse, precum foto şi video, ...
Startup-ul românesc de tehnologie, Telerenta, care operează singura platformă de închiriere de echipamente electronice ...
Un nou brand de smartphone-uri a intrat pe piața din România. Costă de la 599 lei și pot fi reparate acasă
Un nou brand de smartphone-uri a intrat pe piața din România. Costă de la 599 lei și pot fi reparate acasă
Human Mobile Devices (HMD), producătorul telefoanelor Nokia, a dezvăluit miercuri prima sa gamă de smartphone-uri sub ...