Iohannis: România este cel mai bun partener pe care SUA îl pot avea

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat joi, la Washington, mai mulţi membri ai Congresului american, context în care a afirmat că România este cel mai bun partener pe care SUA îl pot avea.
Economica.net - vin, 09 iun. 2017, 05:53
Iohannis: România este cel mai bun partener pe care SUA îl pot avea

‘Aceste distincţii reprezintă gratitudinea şi recunoştinţa pentru dedicaţia şi munca pe care o depuneţi în sprijinul aprofundării Parteneriatului Strategic. (…) Aceste decoraţii sunt simboluri adevărate de încredere între ţările noastre şi între naţiunile noastre. În acelaşi timp, acestea sunt, de asemenea, destinate să onoreze (…) pe oamenii pe care îi reprezentaţi în statele şi districtele dumneavoastră, pentru prietenia lor cu România’, a spus şeful statului, la ceremonia care a avut loc la Congresul american.

El a arătat că ceremonia este un moment important pentru a sărbători 20 de ani de Parteneriat strategic româno-american.

‘Ne reaminteşte că forţa legăturii noastre stă în prietenia noastră neclintită, angajamentul nostru pentru aceleaşi valori şi promisiunea noastră de a ne sprijini întotdeauna. Într-adevăr, România este cel mai bun partener pe care Statele Unite îl pot avea. Este, de asemenea, o încurajare să căutam mereu noi oportunităţi pentru a spori securitatea şi prosperitatea celor două ţări şi naţiuni. Mă bazez pe entuziasmul şi hotărârea dumneavoastră de a continua această activitate. Ştiu că pot conta pe dumneavoastră! Şi trebuie să ştiţi că puteţi conta pe noi!’, le-a transmis Iohannis congresmanilor americani.

Preşedintele Iohannis i-a decorat în cadrul ceremoniei pe Michael Ray Turner, copreşedinte al Grupului de prieteni ai României din Congresul Statelor Unite ale Americii, Devin Nunes, preşedinte al Comitetului pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor, Mike Rogers, preşedinte al Subcomitetului pentru forţe strategice din Camera Reprezentanţilor, Jackie Walorski şi Robert Aderholt, membri în Grupul de prietenie pentru România din Camera Reprezentanţilor.

Congresmanii americani i-au mulţumit şefului statului pentru distincţiile acordate.

‘Apreciem relaţia bilaterală pe care o avem pe plan economic şi militar. Apreciem că sunteţi aici şi că vă găzduim aici. Apreciem că sunteţi un susţinător nu numai al democraţiei în România, ci şi al relaţiei puternice dintre România şi SUA’, a spus Michael Ray Turner.

La rândul său, Devin Nunes a afirmat că distincţia primită reprezintă o onoare.

‘Este o onoare. Nu se întâmplă des ca membri ai Congresului să fie recunoscuţi de către un şef de stat. (…) Sunteţi reprezentaţi foarte bine aici de ambasadorul dumneavoastră’, a afirmat el.

Jackie Walorski i-a mulţumit în limba română şefului statului pentru decoraţie, iar Robert Aderholt şi Mike Rogers i-au transmis acestuia că România este o ţară importantă şi care poate conta pe ei în continuare.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 1 martie decretul de decorare a lui Michael Ray Turner cu Ordinul Naţional ‘Steaua României’ în grad de Mare Cruce în semn de ‘înaltă apreciere pentru sprijinul constant şi semnificativ pe care l-a acordat ţării noastre în demersurile sale de realizare a obiectivelor strategice, precum şi în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord’.

De asemenea, cu prilejul aniversării a 20 de ani de Parteneriat Strategic între România şi Statele Unite ale Americii, în semn de ‘înaltă apreciere pentru implicarea personală avută în direcţia excelentei cooperări bilaterale în plan politic, militar şi economic, preşedintele Iohannis a semnat decretul prin care a conferit Ordinul Naţional ‘Steaua României’ în grad de Comandor lui Orrin Hatch, preşedinte pro-tempore al Senatului, Ben Cardin, ranking member al Comitetului pentru Relaţii Externe din Senat, Ron Johnson, preşedinte al Subcomitetului pentru Europa şi cooperare în domeniul securităţii regionale şi preşedinte al Comitetului pentru securitate internă şi afaceri guvernamentale din Senat, Marco Rubio, preşedinte al Subcomitetului pentru emisfera vestica, crime transnaţionale, securitate civilă, democraţie, drepturile omului şi problematică globală a femeilor din Senat, Devin Nunes, preşedinte al Comitetului pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor, Mike Rogers, preşedinte al Subcomitetului pentru forţe strategice din Camera Reprezentanţilor, Jackie Walorski şi Robert Aderholt, membri în Grupul de prietenie pentru România din Camera Reprezentanţilor.

Te-ar mai putea interesa și
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB, trebuie să-şi dubleze cheltuielile de apărare în......
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Plafoanele preţurilor la energie electrică şi gaze naturale la clienţii finali vor rămâne până la 31 martie 2025, ...
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru ...
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...