Iulian Robert Tudorache, ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica

Iulian-Robert Tudorache a fost ales, marţi, în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica, cu un mandat de patru ani, potrivit unui raport al companiei, transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB). 
Economica.net - mar, 02 oct. 2018, 18:31
Iulian Robert Tudorache, ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica

„SN Nuclearelectrica SA (SNN) informează acţionarii şi investitorii ca în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie din data de 02.10.2018 au fost adoptate decizii cu privire la conducerea administrativă a SNN, ca urmare a numirii membrilor Consiliului de Administraţie al SNN în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, pe o perioadă de 4 ani, în cadrul şedinţei Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor SNN din data de 28.09.2018, după cum urmează: alegerea domnului Iulian-Robert Tudorache în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie, în conformitate cu prevederile art. 1401 din Legea societăţilor nr. 31/1990 şi cele ale Actului Constitutiv al SNN”, se spune în raport.

Perioada mandatului de presedinte al CA SNN este de 4 ani, respectiv până la data de 28.09.2022.

De asemenea, a fost stabilită componenţa comitetelor consultative din cadrul Consiliului de Administraţie al SNN, astfel: din Comitetul consultativ de nominalizare şi remunerare fac parte Iulian-Robert Tudorache, Cristian Dima şi Remus Vulpescu; Comitetul consultativ de audit este format din Cristian Dima, Remus Vulpescu şi Mihai Aniţei, din Comitetul consultativ pentru securitate nucleară fac parte Elena Popescu, Cristian Gentea şi Cosmin Ghiţă, iar Comitetul consultativ pentru strategie, dezvoltare şi proiecte mari de investiţii îi are ca membri pe Elena Popescu, Cristian Gentea, Mihai Aniţei, Cosmin Ghiţă şi Iulian-Robert Tudorache.

„Comitetele consultative sunt însărcinate cu desfăşurarea de analize şi cu elaborarea de recomandări pentru Consiliul de Administraţie în domeniile specifice, în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare a comitetelor consultative organizate în cadrul Consiliului de Administraţie al SNN, având obligaţia de a înainta periodic rapoarte de activitate membrilor Consiliului de Administraţie şi rapoarte anuale de activitate, care sunt incluse în raportul anual al companiei”, se mai spune în raportul SNN.

Acţionarii Nuclearelectrica au ales în urmă cu câteva zile conducerea administrativă a societăţii, durata mandatului noilor administratori fiind de patru ani începând cu data de 28 septembrie.

„În cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) a fost aleasă conducerea administrativă a SNN formată din şapte administratori, prin metoda votului cumulativ, ca urmare a finalizării procedurii de selecţie a administratorilor SNN declanşată în baza Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor nr. 5/25.04.2018 şi derulată în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, fiind totodată stabilită durata mandatului noilor administratori la patru ani începând cu data de 28.09.2018”, se spune într-un document al SNN publicat pe 28 septembrie pe site-ul BVB.

Componenţa Consiliului de Administraţie SNN începând cu data de 28 septembrie 2018 este următoarea: Aniţei Mihai Daniel, Dima Cristian, Gentea Cristian, Ghiţă Cosmin, Popescu Elena, Tudorache Iulian Robert şi Vulpescu Remus.

Potrivit sursei citate, în cadrul AGOA din 28 septembrie a fost stabilită, totodată, şi indemnizaţia fixă brută lunară a administratorilor egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate la nivel de clasă, comunicat de INS anterior numirii.

Te-ar mai putea interesa și
Biden doreşte să trimită arme în Ucraina „chiar din această săptămână”
Biden doreşte să trimită arme în Ucraina „chiar din această săptămână”
Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat marţi că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce Congresul a votat un......
Poliția din Republica Moldova confiscă peste un milion de euro, după o reuniune a unor opozanţi în Rusia
Poliția din Republica Moldova confiscă peste un milion de euro, după o reuniune a unor opozanţi în Rusia
Poliţia din Republica Moldova a anunţat marţi că a confiscat echivalentul a peste un milion de euro de la aproximativ ...
Vizită rară a unei delegaţii nord-coreene în Iran
Vizită rară a unei delegaţii nord-coreene în Iran
O delegaţie oficială nord-coreeană condusă de un responsabil economic a plecat spre Iran, a anunţat agenţia de stat ...
Congresul SUA a adoptat un ajutor mult aşteptat pentru Ucraina
Congresul SUA a adoptat un ajutor mult aşteptat pentru Ucraina
Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor ...