Kaufland susţine expansiunea şi în 2015. Câte magazine va deschide

Kaufland, cel mai mare retailer de produse alimentare din România, va inaugura anul viitor cel puţin şase magazine la nivel naţional. Patru dintre acestea sunt deja în construcţie.
Alina Stanciu - joi, 30 oct. 2014, 22:04
Kaufland susţine expansiunea şi în 2015. Câte magazine va deschide

Retailerul german Kaufland va deschide anul viitor cel puţin şase magazine la nivel naţional, după ce anul acesta, în decembrie, va pune sigla pe cel de-al 100-lea hipermarket al reţelei la nivel naţional şi al 10-lea din Bucureşti. Estimarea aparţine ECONOMICA.NET pe baza informaţiilor oferite neoficial de reprezentanţii companiei în mediile de socializare. Compania nu a răspuns întrebărilor ECONOMICA.NET în legătură cu planurile de expansiune aferente anului viitor.

Kaufland înlocuieşte Gambrinus

Una dintre cele mai interesante locaţii pentru un hipermarket este Bd Orhideelor nr 46, din sectorul 1 al Capitalei, adresă la care, în urmă cu 150 de ani, un om de afaceri german, Erhard Luther construia fabrica de bere Griviţa. Unitatea de producţie a intrat ulterior în portofoliul grupului olandez Heineken, care a fabricat acolo brandul Gambrinus, iar din 2005 şi-a încheiat activitatea. Terenul fabricii a fost vândut de Heineken unui grup de investitori imobiliari, într-o tranzacţie estimată la 10-15 milioane de euro. Potrivit unui PUZ eliberat de Primăria Municipiului Bucureşti în 2012 pentru Heineken, suprafaţa totală a terenului pe care se construieşte un nou magazin Kaufland este de peste 27.200 de mp.

Primul magazinul din Ferentari

Kaufland ar putea inaugura anul viitor şi o a treia unitate în sectorul 5 al capitalei, pe Calea Ferentari. Compania germană a obţinut autorizaţiile pentru construirea unui magazin pe strada Calea Ferentari 62, una dintre zonele considerate, cel puţin în cultura urbană, drept rău-famate. Potrivit Planului Urbanistic Zonal, aprobat de Primăria Municipiului Bucureşti, magazinul va avea o suprafaţă totală de 13.358 de mp şi va include parterul plus un etaj, cel mai probabil pentru amenajarea unei parcări subterane. În momentul de faţă, parcela este un terem viran cu maşini vechi şi moloz şi aparţinea SC Fapiro, cel mai mare producător de pile, raşpele şi cuţite pentru industria lemnului. În vecinatate se află Calea Ferentari, iar magazinul este aliniat cu blocurile vechi.

Reprezentanţii companiei nu au făcut nicio referire în ceea ce priveşte momentul deschiderii acestei unităţi.

Un nou magazin la Timişoara

Retailerul construieşte în această perioadă şi un al patrulea magazin la Timişoara, astfel că noua unitate se va deschide cu certitudine anul viitor. Magazinul va deservi cartierele Badea Cârţan şi Modern şi este amplasat pe terenul unei fabrici de ciorapi ce datează din 1908. 

Alte magazine în construcţie

La Slatina, lucrările la un al doilea magazin din oraş sunt în plină desfăşurare. Noul magazin va fi amplasat în zona cartierului Steaua, pe locul unde erau rezervoarele fostului Competrol SA, sau mai exact pe strada Nicolae Iorga nr 46. În construcţie este şi a doua unitate Kaufland din Constanţa, a cărei deschidere este programată, conform reprezentanţilor companiei, „în prima jumătate a anului viitor”. Hipermarketul se construieşte pe bd. Aurel Vlaicu, nr. 120-144, la câteva sute de metri de Podul I.P.M.C., în zona industrială a oraşului.

Reprezentanţii lanţului german de magazine susţin că  în cursul anul viitor vor deschide şi un al doilea magazin în Buzău. De altfel, compania a obţinut aviz de la Primăria din Buzău pe construcţia unui hipermarket pe strada Narciselor, nr 5. 

Kaufland operează în momentul de faţă 98 de magazine în România, dintre care 8 în Bucureşti. Potrivit informaţiilor companiei, până la finele acestui an vor inaugura alte două unităţi în Bucureşti, unul pe bulevardul 1 Mai şi un al doilea, care va fi şi cel mai mare din ţară, pe strada Valea Oltului, ambele în cartierul Drumul Taberei din sectorul 6 al Capitalei.

Grupul Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.110 magazine în 7 ţări, în Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croaţia, Bulgaria şi România.

Kaufland România are peste 12.700 de angajaţi, la sediul central din Bucureşti, în magazinele deschise, precum şi la centrele logistice situate în Parcul Industrial Ploieşti și Turda.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...