La Doneţk, militanţii proruşi aşteaptă sprijinul militar al lui Putin

Militanţii proruşi de la Doneţk, în estul Ucrainei, au ascultat cu atenţie declaraţiile făcute joi de preşedintele Vladimir Putin la Moscova cu speranţa de a obţine un sprijin militar din partea Rusiei, transmite France Presse.
Economica.net - joi, 17 apr. 2014, 12:38
La Doneţk, militanţii proruşi aşteaptă sprijinul militar al lui Putin

‘Aşteptăm ca Putin să intre cu trupele sale în sud-estul Ucrainei pentru a respinge atacurile armatei ucrainene’, a afirmat, în mod evident dezamăgit, un membru mascat al grupurilor de autoapărare din Donbas (regiune din estul Ucrainei), în faţa sediului administraţiei regionale ocupate de militanţi proruşi.

Circa 300 de persoane s-au reunit acolo şi urmăresc, cu ajutorul unor difuzoare, transmiterea unei şedinţe de întrebări şi răspunsuri televizate la Moscova al cărei protagonist este Vladimir Putin, consacrată în bună măsură situaţiei din Ucraina.

‘El a promis că va trimite armata rusă aici dacă junta ucraineană îşi va trimite armata peste noi. Armata ucraineană este în regiunea Doneţk şi pentru moment nu vedem niciun răspuns din partea lui Putin’, a declarat cu regret un tânăr militant mascat, refuzând să îşi dezvăluie identitatea. Preşedintele Putin a declarat joi că ‘speră foarte mult’ să nu fie nevoit să trimită armata rusă în Ucraina, unde, în partea de est a ţării, forţele armate ucrainene se confruntă cu insurgenţi proruşi.

‘Bineînţeles că aşteptăm ajutorul Rusiei! Nu ştiu cum ne poate ajuta Putin, dar eu îmi doresc să o facă’, a precizat Nikolai (57 de ani), chestionat cu privire la necesitatea unui ajutor militar din partea Moscovei pentru insurgenţii proruşi.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...