La Mulţi Ani, Antena 3!

Antena 3 nu este un post confiscat. Nu i s-a ridicat licenţa. Nu i s-a suspendat emisia. Antena 3 emite în continuare şi, cu siguranţă, va continua să emită şi mâine, şi peste o lună, şi peste un an.
Mihai Nicuţ - lun, 11 aug. 2014, 08:21

Antena 3 este încă cel mai urmărit post de ştiri din România, din păcate sau din fericire, depinde de unde de uiţi. Antena 3 este o afacere profitabilă-190.000 de lei rezultat pozitiv în 2012, 166.000 de lei în 2013, potrivit datelor lui Petrişor Obae. Pentru un business de presă, în ziua de azi, să ai profit e mare lucru!

Aşadar, singura problemă a Antenei 3 este că, probabil, va trebui să-şi schimbe DOAR SEDIUL, adică locul din care emite. Ceea ce nu este o dramă: întru aducere aminte, mă văd nevoit să spun că o televiziune concurentă a lor a emis din cort, o perioadă! N-a murit nimeni!

Antena 3 va continua cu siguranţă să emită, ceea ce este o veste bună pentru România! În ciuda exceselor de limbaj ale unor vedete care au mai multă treabă cu show-ul decât cu presa, Antena 3 este o voce adversativă puterii, sau unei părţi a ei, şi trebuie să existe, fie şi doar din acest punct de vedere! În plus, calitatea jurnalelor de ştiri, adică cea a muncii de zi cu zi a jurnaliştilor de acolo, nu poate fi negată!

În ciuda insinuărilor şi lamentărilor, atât din studio cât şi din stradă, Antena 3 va continua să existe! Iar aici nu există nici un dubiu!

Dubiile încep să apară atunci când apar complicităţile! Între jurnalişti şi patron, la acest nivel! Inducerea ideii false că aruncarea în puşcărie a lui Dan Voiculescu este echivalentă cu închiderea postului, alături de mobilizarea întregii echipe de jurnalişti pentru crearea unui “eveniment” non-jurnalistic, cu bătaie evidentă, pun nişte semne de întrebare! Alături de multe altele, dar mă rezum la astea!

Antena 3 are nişte jurnalişti de excepţie. Cu unii am lucrat, inclusiv la concurenţă, şi plătiţi de un patron care a sfărşit tot în puşcărie, pe alţii îi cunosc de mulţi ani de zile! Sunt şi vedete şi “pălmaşi”. Sunt convins că îşi vor putea face meseria în continuare, cu succes, la Antena 3, dacă nu vor uita un lucru esenţial: jurnalismul este mai mult pentru public decât pentru patron! Iar Antena 3 este a sutelor de mii de oameni care se uită în fiecare zi, mai mult decât a lui Dan Voiculescu. 

Aşadar, La Mulţi Ani, Antena 3!

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din Portul Constanţa va fi inaugurat pe data de 15 mai, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa......
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a coborât, vineri, ratingul Israelului, de la "AA minus" până la "A ...
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), William Burns, a avertizat joi că Ucraina ar putea pierde războiul ...
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul ...