Lenovo se menţine lider mondial pe piaţa PC-urilor, cu o cotă record de 22,4% din piaţă

Lenovo Group se menţine lider mondial pe piaţa PC-urilor, cu o cotă de piaţă record, de 22,4 procente în ultimul trimestru al anului 2016 (al treilea trimestru pentru anul fiscal), conform datelor companiei.
Economica.net - joi, 16 feb. 2017, 15:31
Lenovo se menţine lider mondial pe piaţa PC-urilor, cu o cotă record de 22,4% din piaţă

Compania a livrat în total 15,7 milioane de PC-uri la nivel global în perioada menţionată, în creştere cu 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, în condiţiile în care media industriei a scăzut cu două procente. Lenovo a înregistrat o cotă de piaţă record în China, în regiunea EMEA Europa/Orientul Mijlociu/Africa şi în America Latină.

Lenovo Group a raportat în al treilea trimestru fiscal, încheiat la 31 decembrie 2016, venituri de 12,2 miliarde dolari, în creştere cu 6% comparativ cu perioada similară din 2015, şi profit operaţional de 138 milioane dolari, mai mic cu 64% în termeni anuali.

În această perioadă, Lenovo s-a confruntat cu provocări în toate cele trei domenii majore de business ale companiei – centre de date, dispozitive mobile şi PC-uri şi dispozitive inteligente. Conform analiştilor din domeniu, toate aceste trei industrii au înregistrat o creştere lentă sau chiar stagnare.

În cel de-al treilea trimestru fiscal, divizia PC and Smart Devices, care include PC-uri si tablete, a înregistrat vânzări de 8,6 miliarde dolari, generând astfel o creştere de 2% faţă de aceeaşi perioadă din 2015. Comparativ cu trimestrul precedent, vânzările au crescut cu 10,2 procente.

Pe piaţa tabletelor, Lenovo a înregistrat o creştere (an la an) de 10%, cu 29 de procente mai mult decât media pieţei, precum şi creşteri semnificative faţă de perioada similară din 2015 a mai multor game de produse precum PC-uri dedicate gaming-ului (creştere de 71%), Chromebook (creştere de 76%) şi detaşabile (creştere de 91%).

Divizia Lenovo Mobile Business Group, care cuprinde atât smartphone-urile Moto, cât şi cele Lenovo, a generat vânzări trimestriale în valoare de 2,2 miliarde dolari, în scădere cu 23 procente de la an la an, dar şi o creştere de 7 procente faţă de trimestrul anterior, determinată în principal de pieţele mature. În cel de-al treilea trimestru, Lenovo a livrat 15 milioane de smartphone-uri, cu 7% mai multe decât în trimestrul precedent. Acestea includ şi produsele Moto, care au înregistrat o creştere de 20 procente.

Pentru divizia Lenovo Data Center Group, care include servere, soluţii de stocare, software şi servicii, s-au înregistrat vânzări de 1,1 miliarde dolari în cel de-al treilea trimestru fiscal, în scădere cu 20% în termeni anuali şi 3% de la un trimestru la altul.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din Portul Constanţa va fi inaugurat pe data de 15 mai, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa......
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a coborât, vineri, ratingul Israelului, de la "AA minus" până la "A ...
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), William Burns, a avertizat joi că Ucraina ar putea pierde războiul ...
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul ...