Leroy Merlin deschide în primăvara lui 2014 un magazin la Craiova

Retailerul de bricolaj Leroy Merlin va deschide în primăvara anului viitor un magazin în cadrul Electroputere Parc din Craiova, printr-o investiţie care va depăşi 10 milioane de euro, şi este interesat de extinderea reţelei din România prin construcţia unor unităţi noi sau preluări.
Economica.net - joi, 14 feb. 2013, 12:35
Leroy Merlin deschide în primăvara lui 2014 un magazin la Craiova

„Construcţia va începe după primirea autorizaţiei, sperăm că în luna martie. Teoretic, lucrările ar trebui să să dureze opt luni şi magazinul să ne fie predat în octombrie. Deschiderea va avea loc în primăvara lui 2014”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Cristinel Petrescu, directorul de dezvoltare al subsidiarei Leroy Merlin din România.

Magazinul va fi amplasat în centrul comercial Electroputere Parc şi va avea o suprafaţă totală de 13.000 de metri pătraţi. Întrebat despre valoarea investiţiei, reprezentantul Leroy Merlin a afirmat că aceasta va depăşi 10 milioane de euro.

Electroputere Parc este primul centru comercial din zona de sud a României şi este dezvoltat pe terenul fostei întreprinderi industriale Electroputere de K&S Developments, companie deţinută de oameni de afaceri belgieni, şi retailerul francez Auchan, deţinut de familia franceză Mulliez, care controlează şi Leroy Merlin.

Primul şi singurul magazin deţinut de Leroy Merlin în România a fost deschis în septembrie 2011, în cadrul parcului de retail Colosseum din Chitila.

Petrescu a afirmat că vânzările unităţii s-au plasat în 2012, primul an complet de funcţionare, la circa 25-30 milioane euro, iar în acest an ar putea avansa la 35 milioane euro.

Magazinul din Chitila are un portofoliu de 45.000 – 50.000 de produse, dintre care 85% sunt furnizate de companii româneşti iar diferenţa sunt importate de retailer.

Reprezentantul Leroy Merlin a afirmat că grupul este interesat de extinderea pe piaţa românească atât prin construcţia unor magazine noi, cât şi prin preluări, pentru aceste proiecte fiind vizate Bucureştiul şi oraşele mari.

Pe piaţa românească funcţionează companii precum Ambient, bauMax, Bricostore, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, OBI şi Praktiker.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...