Licitaţia pentru stabilirea consultantului la privatizarea Poştei va avea loc pe 10 septembrie

Ministerul Comunicaţiilor va organiza pe 10 septembrie o licitaţie pentru selectarea consultantului la privatizarea Poştei Române, proces care va viza cel puţin 20% din acţiunile operatorului, printr-o majorare de capital, operaţiune asumată în relaţia cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).
Economica.net - mar, 07 aug. 2012, 11:19

„Ministerul Comunicaţiilor (…) intenţionează selectarea unui consultant de reputaţie internaţională – bancă de investiţii sau firmă de consultanţă cu experienţă în privatizare – în vederea acordării de consultanţă pentru pregătirea şi derularea procesului de privatizare a Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), ţinându-se seama de criterii de calitate şi cost ale serviciilor”, se arată într-un anunţ al instituţiei.

Ofertanţii vor depune o garanţie de participare de 50.000 de euro şi vor plăti 8.000 de euro pentru caietul de sarcini.

„Cererea de ofertă poate fi ridicată, începând cu 10 august, de la sediul Ministerului Comunicaţiilor”, se mai spune în anunţ.

Consultantul va asigura serviciile necesare punerii în aplicare a prevederilor strategiei de privatizare şi finalizarea tranzacţionării acţiunilor nou-emise către un investitor strategic.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale.

Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scăzut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finanţelor Publice.

La finele anului trecut, compania avea datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numărul mediu de salariaţi a scăzut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...