Liebrecht & wooD ar putea construi al doilea centru outlet în Bucureşti. Proiectul ar putea fi demarat în 2017

Dezvoltatorul imobiliar belgian Liebrecht & wooD ar putea lua, la începutul anului viitor, decizia de a construi un al doilea Fahion House Outlet în România, la Cernica. Inaugurarea ar putea avea loc în mai puţin de doi ani de la luarea deciziei.
Economica.net - Dum, 02 oct. 2016, 21:02
Liebrecht & wooD ar putea construi al doilea centru outlet în Bucureşti. Proiectul ar putea fi demarat în 2017

Dezvoltatorul imobiliar belgian Liebrecht & wooD a reluat sudiile de fezabilitate pentru un al doilea Fashion House Outlet la Cernica, judeţul Ilfov, o decizie finală urmând să fie luată cel mai probabil la începutul anului viitor. Proiectul imobiliar ar putea include şi un hypermarket, o galerie comercială, magazine de bricolaj, mobilă şi articole sportive. „Înainte de criză şi în perioada crizei financiare  am pornit o primă etapă a unui studiu de fezabilitate şi rezultatele, atunci, au fost promiţătoare. Acum finalzăm un alt element al studiului de fezabilizate şi rezultatele sunt foarte promiţătoare.  Ne gândim foarte serios să apăsăm pedala pentru al doilea centru outlet în Bucureşti”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Sorin Ioan Blaga, care a preluat conducerea filialei locale a dezvoltatorului imobiliar Liebrecht&wooD în toamna anului trecut.

Potrivit acestuia, dacă decizia va fi în favoarea proiectului, inaugurarea noului centru comercial va avea loc „nu mai târziu de 24 de luni de la luarea deciziei”. „Sperăm că mare parte din el (studiu de fezabilitate-n.red) va fi gata până la finele acestui an”, a explicat managerul, potrivit căruia suprafaţa noului centru comercial şi investiţia necesară vor fi stabilite în funcţie de rezultatele studiului.

Între timp, dezvoltatorul are în plan să deschidă treptat şi cea de-a doua etapă a proiectului din West Park Retail , Fashion House Outlet, care are o suprafață totală de 16,000 m.p. „Lucrăm la planurile pentru a doua etapă”, mai spune Blaga.

De ce ar mai fi nevoie de un al doilea outlet în Bucureşti

Anunţat încă de la lansarea primului Fashion House Outlet din România, în 2008, un al doilea astfel de centru comercial ar putea avea sens de abia acum din mai multe motive, spune managerul companiei. „România este intr-o poziţie optimistă. Faptul că Bucureştiul primeşte încă două noi mall-uri în zone relativ apropiate de centru este un element pozitiv pentru noi.  Sunt jucători pe care nu ii avem aici (în Fashion House Outlet din West Park Retail n.red) care au au deschis 3-4 magazine în noile malluri, ceea ce înseamnă că au ajuns la densitatatea la care are sens să fie prezenţi într-un outlet”, explică Blaga, care doreşte în centrul său în special retaileri care sunt şi producători sau sunt în primul inel al distribuţiei. 

Mai mult, potrivit acestuia, peste 60% dintre companiile prezente în Fashion House Outlet din West Park Retail şi-au manifestat dorinţa de a fi prezente şi în cea de-a doua locaţie. „Centrul din Cernica este diametral opus faţă de acesta. Acolo este un trafic diferit din perspectiva profilului consumatorilor şi , momentan, cu acces mai uşor”, crede Blaga. 

În februarie 2015, dezvoltatorul anunţa printr-un comunicat o investiţie de aproximativ 110 milioane euro într-un proiect imobiliar în Cernica, judeţul Ilfov, care va include un centru outlet Fashion House, un hypermarket, o galerie comercială, magazine de bricolaj, mobilă şi articole sportive.

Proiectul, a cărui construcţie urma să  înceapă anul acesta, includea 88.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale, extensibil până la 100.000 mp, şi peste 3.500 de locuri de parcare.

Totodată, compania anunţa atunci şi inaugurarea unui drum cu o lungime de 4 kilometri către autostrada Bucureşti-Constanţa, care va permite accesul direct către Cernica Park.

Creştere de două cifre

Liebrecht & wooD a intrat din 2015 pe un trend pozitiv cu business-ului Fashion House Outlet, după ce criza financiară a redus din numărul de magazine deschise. „Înainte de criză erau aproape complete ambele faze ale centrului comercial. În criză  primul lucru care s-a întâmplat a fost inchideri de magazine şi retrageri de pe piaţă, ceea ce ne-a dat nouă un semnal că trebuie să restructurăm mixul de chiriaşi şi să restructurăm contractele”, spune managerul companie, care estimează pentru anul acesta o creştere a cifrei de afaceri cu 10-15%. 

Fashion House Outlet a raportat o creştere de 10,9% a vânzărilor totale din cadrul centrului comercial în prima jumătate a anului şi o rată de conversie (ponderea cumpărătorilor în numărul total de vizitatori) de aproximativ 70% cu 16% peste perioada a anului precedent şi cu 20,5% faţă de plan. De asemenea, numărul brandurilor din cadrul centrului comercial a crescut la peste 60, după ce în luna iulie, outlet-ul a semnat contracte de inchiriere cu cinci branduri noi: Desigual, Various Brands, U-Grow, Multibrand Street & Go si Land Mobile, iar US Polo şi-a extins spaţiul existent in cadrul proiectului. Anul acesta, compania şi-a extins suprafaţa închiriată cu 2000 mp.

Deschis în 2008, Fashion House Outlet Centre București este primul și singurul centru comercial de tip outlet din România. Având o suprafață totală de 16,000 m.p., găzduiește un număr vast de retaileri locali și internaționali, printre care se numără: Puma, Adidas, US Polo, Champion, Stefanel, Collective, Mango, Tom Tailor, Benvenuti, Il Passo, Ecco, Santa Barbara, Camel Active, Reebok, Diesel, Lee Cooper, Guess, Mustang Jeans, Napoleoni, TED’s Coffee, Lacoste & Gant, Desigual, Triumph și mulți alții.

Te-ar mai putea interesa și
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean DTEK, controlat de Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean. DRI este din ce......
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila, distribuitorul pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a finalizat tranzacția ...
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași (ATB) vrea să își crească productivitatea cu 25% până în 2030 cu ajutorul accelerării procesului ...