Linia turistică Bucharest City Tour se relansează luni, după mai bine de o săptămână de suspendare

Regia Autonomă de Transport Bucureşti relansează luni, 29 mai, linia turistică, după mai bine de o săptămână de suspendare, din cauza unor probleme tehnice.
Economica.net - sâm, 27 mai 2017, 16:12
Linia turistică Bucharest City Tour se relansează luni, după mai bine de o săptămână de suspendare

La început de vară, când numărul turiştilor străini care vin la Bucureşti este în creştere, RATB a suspendat linia turistică Bucharest City Tour, la câteva zile după lansarea din data de 15 mai.

Patru autobuze double-decker urmau să circule la interval de 20-25 de minute pe traseul cuprins între Piaţa Presei şi Piața Unirii. 

„Momentan, linia turistică nu funcţionează. Autobuzele vor reveni pe traseu în cel mai scurt timp. Ne cerem scuze pentru această situaţie”, se arăta într-un anunţ pe pagina de internet a Bucharest City Tour. 

Contactaţi de către ECONOMICA.NET, reprezentanţii RATB au explicat că autobuzele turistice au fost retrase din cauza unor probleme tehnice. Potrivit lor, acestea vor reveni pe traseu începând de luni, 29 mai.

Jumătate din banii din bilete se duc pe închirierea autobuzelor

Anul trecut, linia turistică a înregistrat 54.611 de turişti plătitori, iar suma încasată de RATB s-a ridicat la aproape 1,28 milioane de lei, adică aproape 290.000 de euro. 

Cele patru autobuze supraetajate au fost anul trecut închiriate de la Regia de Transport din Constanţa. Valoarea contractului, semnat pe şase luni, a fost de 144.000 euro. Raportat la veniturile din vânzarea biletelor, RATB dă jumătate din bani pe închirierea vehiculelor. 

Regia a lansat în toamna anului trecut un anunţ pentru achiziţia a patru noi autobuze, însă licitaţia a fost anulată pe 17 octombrie, din lipsă de ofertanţi. Valoarea contractului a fost de 3,9 milioane de lei, fără TVA, adică cât încasările RATB din această linie pe trei ani. 

Numărul călătorilor care au utilizat linia turistică a crescut de la an la an. În primul an de funcţionare, 2011, Bucharest City Tour a atras 27.000 turişti, iar până la finele sezonului 2016, numărul s-a dublat.

Cardul de călătorie poate fi procurat direct din autobuz, la preţul de 25 de lei. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, preţul acestuia este 10 lei (pentru cei cu vârsta de până la 7 ani transportul este gratuit).

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...