PMB introduce o nouă linie expres: 781, Basarab – Măgurele. Expresul 783 spre aeroport va circula şi noaptea

RATB va circula pe o nouă linie expres, 781 IFA Măgurele - Gara Basarab, potrivit propunerilor Asociaţiei care se ocupă de transportul în comun din Bucureşti şi Ilfov. De asemenea, la traseele de noapte se adaugă NE783, expres care circulă de la Aeroportul Otopeni la Piaţa Unirii.
Anemona Andone - lun, 03 sept. 2018, 18:39
PMB introduce o nouă linie expres: 781, Basarab - Măgurele. Expresul 783 spre aeroport va circula şi noaptea

Propunerile apar în studiul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (ADITPBI).

În şedinţa din 6 septembrie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va fi dezbătut un „proiect de hotărâre privind avizarea documentației de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport, în arealul deservit de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov”.

Consilierii generali au mai aprobat în şedinţa din 23 august studiul de oportunitate al ADITPBI privind delegarea serviciului comunitar de transport public de călători în regiunea Bucureşti – Ilfov.

Potrivit propunerilor ADITPBI, Bucureştiul va avea patru linii expres. Pe lângă 780 Gara Basarab – Aeroport Henri Coandă, 783 Piaţa Unirii 2 – Aeroport Henri Coandă, şi linia turistică 361, se introduce linia 781, IFA Măgurele – Gara Basarab.

De asemenea, expresul 783, de la Unirii către Aeroportul Otopeni, va avea şi program de noapte. În prezent, pe site-ul RATB, este menţionat un program de noapte pentru această linie expres, însă în studiul menţionat este adăugată separat la cele 25 de trasee de noapte existente (NE783). 

Totodată, va fi introdusă o nouă linie de autobuz: 698, Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir – Piaţa Victoriei (linia verde).

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi, 6 septembrie, se mai află şi un proiect de hotărâre privind acordarea de mandat în vederea semnării actului constitutiv al Societății de Transport București – STB S.A. Proiectul de hotărâre se referă la acordarea unui mandat către Orlando Culea, fost preşedinte de şedinţă în CGMB şi consilier PSD, pentru semnarea actului constitutiv al Societăţii de Transport Bucureşti (STB). 

CGMB a decis în 22 februarie ca RATB să fie transformată în societate pe acţiuni cu denumirea Societatea de Transport Bucureşti SA. Acţionarii vor fi Primăria Capitalei, prin Consiliul General, şi Primăria Ilfov, prin Consiliul Judeţean. Societatea nou înfiinţată va avea un capital social de peste 129 de milioane de lei, iar angajaţii regiei vor fi preluaţi şi reîncadraţi pe aceleaşi funcţii.

Citeşte şi Firea intră cu RATB-ul în Ilfov pe 67 de linii regionale 

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...