Lista consilierilor prezidenţiali. Cine va face parte din echipa lui Klaus Iohannis

Scriitoarea Tatiana Niculescu-Bran, fostul deputat George Scutaru, istoricul Andrei Muraru, fostul comisar european Leonard Orban şi secretarul general adjunct al PNL Dan Mihalache se numără printre cei care vor fi consilieri prezidenţiali ai preşedintelui ales, Klaus Iohannis.
Economica.net - sâm, 20 dec. 2014, 13:41
Lista consilierilor prezidenţiali. Cine va face parte din echipa lui Klaus Iohannis

Potrivit unor surse oficiale, Iohannis ar urma să-şi anunţe luni lista de consilieri.

Scriitoarea Tatiana Niculescu-Bran va fi purtătorul de cuvânt al preşedintelui ales, Klaus Iohannis. Ea a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti şi Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Între 1995 şi 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, secţia română de la Londra. Între 2004 şi 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucureşti.

În 2006 a publicat primul roman nonficţional din literatura română, ‘Spovedanie la Tanacu’, urmat, în 2007, de ‘Cartea Judecătorilor’. Cele două romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piesă de teatru.

Fostul deputat George Scutaru va fi consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională. El a absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti, a deţinut trei mandate de deputat, a fost lider de grup şi preşedinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor.

Istoricul Andrei Muraru va deţine poziţia de consilier prezidenţial pentru relaţia cu societatea civilă şi autorităţile publice. El a fost preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

Fostul comisar european pentru multilingvism Leonard Orban ar urma să fie consilier prezidenţial pentru AFACERI europene. El a mai fost consilier prezidenţial, între 2010 şi 2011, în mandatul preşedintelui Traian Băsescu.

Cosmin Marinescu – conferenţiar universitar doctor la Catedra de Economie şi Politici Economice din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti – va fi consilier prezidenţial pentru mediul de AFACERI.

Între cei care ar putea fi consilieri ai lui Klaus Iohannis se mai numără actualul secretar general adjunct al PNL Dan Mihalache, Lazăr Comănescu – ambasador în Germania, Simina Tănăsescu – profesor universitar şi doctor în drept constituţional.

De asemenea, actualul consilier de stat Delia Dinu ar urma să coordoneze în continuare compartimentul pentru protocol al Administraţiei Prezidenţiale.

Klaus Iohannis va depune duminică jurământul de învestitură în funcţie în Parlament, după care va avea loc ceremonia de predare-primire a mandatului la Palatul Cotroceni. El îşi va completa echipa de consilieri după preluarea mandatului prezidenţial.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...