Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 3,6% în primele 6 luni

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele şase luni din 2018, comparativ cu perioada similară din 2017, ca serie brută, cu 0,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,1%, informează marţi Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - mar, 14 aug. 2018, 07:27
Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 3,6% în primele 6 luni

Scăderea ca serie brută a fost reflectată la lucrările de construcţii noi (-3,6%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-1%). Creştere a fost consemnată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+13%).

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 27%. Creşteri au fost la construcţiile inginereşti (+13,3%) şi la clădirile nerezidenţiale (+7,1%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 1,1%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 1,5%. Scădere a fost la lucrările de construcţii noi cu 0,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,9%, respectiv cu 8%. Scădere s-a înregistrat la clădirile rezidenţiale cu 24,8%.

În iunie 2018, comparativ cu mai 2018, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 14,6%, creştere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 26,5%, lucrările de reparaţii capitale cu 11,9% şi la lucrările de construcţii noi cu 11,3%. Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale cu 23,1%, construcţiile inginereşti cu 14,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 10,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 0,8%, scădere reflectată la lucrările de construcţiile noi cu 2,6%. Creştere s-a înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,4%. Lucrările de reparaţii capitale au rămas la acelaşi nivel.

Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 3,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3%. Creştere a fost la clădirile rezidenţiale cu 2,5%.

De asemenea, datele INS arată că în iunie 2018, comparativ cu iunie 2017, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a crescut pe total cu 0,9%, creştere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 22,3%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 12,2% şi la lucrările de construcţii noi cu 2,9%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii la construcţiile inginereşti a crescut cu 15,8% şi la clădirile nerezidenţiale cu 9,8%. Scădere a fost la clădirile rezidenţiale cu 32,4%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 2,0% creştere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 25,9%. S-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 10,9% şi la lucrările de construcţii noi cu 0,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 16,5% şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,5%. Scădere s-a înregistrat la clădirile rezidenţiale cu 30,7%

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru refugiații din Ucraina
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru ...
Guvernul a prelungit cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024, prin ordonanţă de urgenţă, perioada până la care pot fi acordate sumele forfetare pentru acoperirea costurilor de masă şi......
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă ...
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...