Ludovic Orban: I-am spus lui Iohannis că ne asumăm guvernarea doar dacă avem majoritate. Scopul nostru, blocarea PSD

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că liberalii i-au transmis şefului statului că PNL îşi poate asuma guvernarea oricând, însă doar dacă ar avea o majoritate în spate, ceea ce nu au reuşit să obţină, astfel încât scopul lor acum este să blocheze formarea unui Guvern PSD, în Parlament.
Economica.net - lun, 26 iun. 2017, 13:43
Ludovic Orban: I-am spus lui Iohannis că ne asumăm guvernarea doar dacă avem majoritate. Scopul nostru, blocarea PSD

„Delegaţia PNL i-a prezentat preşedintelui României, Klaus Iohannis, poziţia politică a partidului, care a fost adoptată astăzi. (…) Poziţia noastră a fost aceea că PNL este oricând pregătit să-şi asume răspunderea guvernamentală, dar doar în baza unei majorităţi parlamentare solide, coerente, care să permită punerea în practică a unui program de guvernare liberal”, a spus Orban, la finalul consultărilor.

El a precizat din nou că, în cursul discuţiilor purtate cu celelalte partide parlamentare, cu excepţia PSD, nu s-a reuşit degajarea unei astfel de majorităţi „din diferite motive”. „Ca atare, aşteptăm decizia preşedintelui”, a spus liderul PNL.

Întrebat de ce nu au propus totuşi un premier, el a spus că PNL nu face „politică ca să ne aflăm în treabă”. „Propui un premier atunci când ai în spate votul unei majorităţi certe”, a afirmat el.

Ludovic Orban a mai afirmat că PNL va vota împotriva oricărui Guvern care are în componenţă PSD, iar scopul actual este blocarea oricărui Guvern social-democrat.

„Considerăm că încă nu e desemnat un premier (Mihai Tudose – n.r.), nu s-a ajuns la un vot în Parlament, iar decizia noastră e clară, de a ne implica în împiedicarea unui Guvern PSD”, a afirmat el.

Consultările dintre PNL şi Klaus Iohannis au durat aproximativ 15 minute.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...