Lufthansa a transportat anul trecut din România 1,3 milioane pasageri, în creştere cu 12%

Numărul de pasageri transportaţi de grupul Lufthansa şi partenerii Austrian Airlines şi SWISS Air în şi dinspre România a depăşit anul trecut 1,3 milioane, nivel record, în creştere cu 12% faţă de 2011.
Economica.net - mar, 19 feb. 2013, 09:45
Lufthansa a transportat anul trecut din România 1,3 milioane pasageri, în creştere cu 12%

Anul trecut Lufthansa a transportat 770.000 de pasageri între România şi hub-urile din Germania (Frankfurt, Munchen, Dusseldorf şi Berlin).

„Rata de creştere în România depăşeşte substanţial tendinţele traficului înregistrat de companie la nivel mondial”, se arată într-un comunicat al companiei aeriene germane.

Directorul regional al grupului Lufthansa pentru Europa centrală şi de est, Ofer Kisch, a declarat că evoluţia de pe piaţa românească s-a datorat noilor rute, unei rate de ocupare a locurilor peste medie şi rentabilităţii îmbunătăţite.

Potrivit reprezentanţilor companiei, piaţa de profil din România, exceptând zborurile low-cost, a scăzut cu 5% anul trecut, iar cota operatorului aerian s-a plasat la 26%.

Compania a avut anul trecut 328 de zboruri săptămânale în România, operând din Bucureşti, Sibiu, Cluj, Timişoara şi Iaşi.

Lufthansa a introdus anul trecut zboruri pe ruta Bucureşti-Berlin, a căror frecvenţă a crescut de la 4 la 6 zboruri săptămânale, iar în martie 2012 SWISS a majorat numărul curselor Bucureşti – Zurich la 2 zboruri zilnice.

Zborul sezonier Bucureşti – Frankfurt şi cel zilnic Bucureşti – Munchen vor fi reintroduse în program la 1 aprilie 2013.

Germanwings, parte a grupului, operează în prezent în România ruta Bucureşti – Koln, urmând să preia de la Lufthansa, în acest an, şi rutele Bucureşti – Dusseldorf şi Bucureşti – Berlin.

La nivel global, companiile care fac parte din grup au transportat în 2012 peste 103 milioane pasageri. În perioada ianuarie-decembrie 2012, Lufthansa, Germanwings, SWISS şi Austrian Airlines au transportat cu 2,4% mai mulţi călători decât în anul precedent.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...