Luni, 6 martie, va fi deschisă circulaţia pe 15 kilometri din autostrada Lugoj-Deva – surse. CNAIR neagă

Începând de luni, 6 martie, se va putea circula pe o nouă porţiune a autostrăzii Deva-Lugoj, între localităţile Margina şi Traian Vuia, potrivit presei locale. Surse din cadrul Companiei de Drumuri au confirmat informaţia, însă oficiali ai acesteia au infirmat-o ulterior.
Economica.net - joi, 02 mart. 2017, 10:03
Luni, 6 martie, va fi deschisă circulaţia pe 15 kilometri din autostrada Lugoj-Deva - surse. CNAIR neagă

Update 14:30

Oficiali ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au infirmat joi deschiderea a 15 kilometri din autostrada Lugoj-Deva luni. Momentul va avea loc în perioada următoare, însă nu va fi luni, au spus aceştia pentru Digi24.

Deşi conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ezită să anunţe un termen pentru inaugurarea celor 15 km din lotul 2 al autostrăzii Deva-Lugoj, se pare că aceasta va avea loc foarte curând. „Ieri (marţi-n.r.), s-a stabilit că de luni, 6 martie, se va putea circula pe această nouă porţiune a autostrăzii Deva-Lugoj, între localităţile Margina şi Traian Vuia”, scrie mesagerulhunedorean.ro.

Trei comisii au verificat lotul respectiv, s-a chemat chiar şi un expert independent, iar până la urmă s-a decis să se dea în folosinţă această porţiune din Lotul 2, potrivit publicaţiei citate.

Surse din cadrul CNAIR au confirmat informaţia pentru ECONOMICA.NET. Totuşi, acestea au atras atenţia ca mai sunt multe probleme de rezolvat pe autostrada ce urmează să fie inaugurată.

Un raport întocmit pe 1 februarie (foto) arată că pe secţiunea care urmează să fie deschisă traficului mai sunt de efectuat o mulţime de lucrări, printre care 17 podeţe, 3.200 metri liniari de rigole (şanţuri) şi mai multe structuri casetate. De asemenea, pe jumătate din secţiune, respectiv 7,5 kilometri, gardul este montat deocamdată pe stâlpi instalaţi temporar.

Lucrările pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, cu o lungime de 28 km, sunt efectuate de către Asocierea Salini Impregilo-Secol.

Valoarea contractului este de 562,73 milioane de lei fără TVA, din care 478,32 milioane de lei Fonduri de Coeziune (85%) şi 84,4 milioane de lei Guvernul României (15%).

Salini Impregilo a demarat în septembrie 2015 o procedură arbitrală împotriva CNAIR, din cauza problemelor din contractul pentru execuţia lotului 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie. Acesta a fost închis la aproape 1 an de la inaugurare din cauza apariţiei unor fisuri şi demolat parţial. Contractul cu constructorii italieni a fost reziliat iar reparaţia a fost efectuată în regie proprie de către CNAIR, lotul fiind redeschis circulaţiei pe 10 octombrie anul trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea prin Hotărâre a Guvernului deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Beba Veche (România) -......
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a virat în conturile fermierilor peste 2,39 miliarde de ...
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei
Guvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei, Dimitar Radev, a declarat joi că aderarea Bulgariei la zona euro ar putea fi ...
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful ...