MAI: Cantitatea de material lemnos confiscat a crescut cu 45% în trimestrul I faţă de intervalul similar din 2015

Cantitatea de material lemnos confiscat a crescut cu 45% în primul trimestru din acest an faţă de intervalul similar din 2015, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) dat publicităţii luni.
Economica.net - lun, 02 mai 2016, 14:04
MAI: Cantitatea de material lemnos confiscat a crescut cu 45% în trimestrul I faţă de intervalul similar din 2015

„În primul trimestru al anului au fost soluţionate cu 22% mai multe dosare penale faţă de trimestrul I 2015 (+328 de dosare soluţionate), fiind înregistrată o creştere cu aproximativ 17% a numărului de infracţiuni silvice sesizate din oficiu (de la 940 la 1.098 fapte). De asemenea, cantitatea de material lemnos confiscat a crescut cu 45%, de la 15.000 m3 în 2015, la 22.000 m3 în 2016”, relevă sursa citată.

Anul trecut au fost organizate peste 32.500 de acţiuni referitor la verificarea legalităţii transportului de material lemnos şi a provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării acestuia. În cadrul acestor acţiuni au fost verificate peste 85.600 de mijloace de transport, exploatări forestiere, depozite şi ocoale silvice.

În scopul maximizării rezultatelor privind combaterea acţiunilor ilegale în domeniul silvic, activitatea de cooperare interinstituţională va fi intensificată, prin desfăşurarea unor acţiuni integrate cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, precum şi cu celelalte instituţii din cadrul sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Combaterea defrişărilor ilegale constituie una dintre priorităţile MAI, asigurarea protecţiei patrimoniului cultural naţional şi al ecosistemelor naturale naţionale fiind una dintre direcţiile de acţiune stabilite prin Strategia naţională de ordine şi siguranţă publică pentru îndeplinirea obiectivului general de creştere a gradului de siguranţă şi protecţie a cetăţeanului.

Suesa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Volatilitatea forintului ungar a crescut sprijinul pentru introducerea monedei euro în rândul investitorilor germani din Ungaria, până la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, potrivit......
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania ...
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...