UPDATE Explozie la metroul din Sankt Petersburg. Bilanţ oficial: zece persoane au murit şi alte 20 au fost rănite

O explozie s-a produs luni într-o staţie a metroului din Sankt-Petersburg, soldată cu cel puţin 10 victime. RIA transmite că 10 persoane au fost rănite, în timp ce agenţia TASS relatează că, potrivit informaţiilor preliminare, 10 persoane şi-au pierdut viaţa.
Economica.net - lun, 03 apr. 2017, 12:25
UPDATE Explozie la metroul din Sankt Petersburg. Bilanţ oficial: zece persoane au murit şi alte 20 au fost rănite

Agenţia RIA a relatat că, aparent, ar fi avut loc explozii la două staţii de metrou din oraş. Trei staţii de metrou au fost închise, potrivit portalului media local Fontanka.

Potrivit Reuters, la staţia de metrou Sennaia Ploşciad se aflau opt ambulanţe. Fumul a umplut mare parte din staţia de metrou, care a fost evacuată. Potrivit DPA, numeroase alte staţii de metrou erau pe punctul de a fi închise.

În timp ce unele media locale au informat că explozia a fost provocată de un dispozitiv neidentificat, Interfax a relatat că dispozitivul exploziv era umplut cu şrapnel.

Preşedintele rus Vladimir Putin, care urma să se întâlnească în Sankt-Petersburg cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a fost informat cu privire la această situaţie, a relatat RIA, care citează un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Life News, un portal având legături strânse cu serviciile de securitate ruse, a publicat o fotografie cu uşa unei garnituri de metrou care a fost distrusă de explozie şi o altă fotografie cu persoane rănite, întinse pe peron.

 

 

UPDATE 19:48 – Premierul Medvedev cataloghează explozia de la metrou drept un atentat terorist

Premierul Rusiei, Dimitri Medvedev, a catalogat explozia de la metrou drept un atentat terorist, susţinând că persoanele rănite vor primi îngrijirea medicală de care au nevoie în spitalele din metropola Sankt Petesburg.

”Toţi cei răniţi în atentatul terorist din Sankt Petesburg vor primi toată îngrijirea medicală de care au nevoie. Indicaţii au fost transmise în acest sens miniştrilor Sănătăţii şi de Urgenţă”, a scris premierul rus într-un mesaj postat pe Facebook.

De asemenea, acesta a transmis din nou condoleanţe familiilor victimelor, precizând că ”asta este durerea noastră comună”.

UPDATE 19:40 – Autorităţile ruse au emis mandate de căutare pentru două persoane în urma atacului de la metroul din Sankt Petersburg

Autorităţile ruse au emis mandate de căutare pentru două persoane în urma atacului de luni, de la metroul din Sankt Petersburg, au declarat surse apropiate anchetei pentru Interfax.

O explozie produsă luni într-o garnitură de metrou care circula între staţiile Piaţa Senaia la Tehnologiceski Institut a provocat moartea a 10 persoane şi rănirea altor 37.


UPDATE 19:27 – Bomba dezamorsată în staţia de metrou Ploşcead Vosstaniia ar fi conţinut un kilogram de explozibili şi şrapnel

 Bomba dezamorsată în staţia de metrou Ploşcead Vosstaniia ar fi conţinut un kilogram de explozibili şi şrapnel, au declarat surse citate sub acoperirea anonimatului de Russia Today.

Bomba se afla într-o geantă neagră lăsată pe peron.

„Dispozitivul a fost dezamorsat de specialişti la timp, nu sunt victime”, se arată într-un comunicat al Directoratului Serviciului Federal de Securitate din Sankt Petersburg.

UPDATE 19:11 – Comisia de Investigaţii din Rusia a lansat o anchetă pentru act terorist în urma exploziei din Sankt Petesburg

 Reprezentanţii Comisiei de Investigaţii din Rusia au lansat luni după-amiază o anchetă pentru act terorist în urma exploziei care a zguduit o garnitură de metrou din Sankt Petesburg. Autorităţile ruse au transmis că zece persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 37 au fost rănite, transmite Sputnik.

De asemenea, comisia a catalogat explozia ca fiind un atac teorist, dar mai multe scenarii sunt luate în considerare în acest moment.

UPDATE 18:55 – Bomba dezamorsată de genişti la Sankt Petersburg se afla într-o geantă neagră şi conţinea „agenţi distructibili” – autorităţi

Bomba dezamorsată de genişti în staţia de metrou Ploşcead Vosstaniia din Sankt Petersburg se afla într-o geantă neagră şi conţinea „agenţi distructibili”, au anunţat forţele de ordine citate de Russia Today.

„Dispozitivul a fost dezamorsat de specialişti la timp, nu sunt victime”, se arat[ ]ntr-un comunicat al Directoratului Serviciului Federal de Securitate din Sankt Petersburg.

Pe reţelele de socializare au apărut fotografii cu bomba.


UPDATE 18:35 – Presa rusă revine asupra declaraţiei ministrului Sănătăţii: 10 persoane au murit, 37 au fost rănite la Sankt Petersburg

Presa rusă a revenit asupra declaraţiei ministrului Sănătăţii, Veronika Skvorţova, afirmând că numărul total al victimelor este de 47 – 10 morţi şi 37 de răniţi.

Şapte persoane au murit pe loc, a anunţat ministrul rus al Sănătăţii citat de Russia Today.

Două dintre victime au murit la spital, în urma arsurilor grave şi rănilor similare celor provocate de explozia unei mine, iar o a treia a decedat în drum spre spital, potrivit TASS.

Şase dintre răniţi sunt în stare gravă, a precizat ministrul.

Iniţial, RT, TASS şi Interfax au relatat că Skvorţova a declarat că 10 oameni au murit şi 47 au fost răniţi.


UPDATE 17:24 – Nouă persoane au murit şi alte 20 au fost rănite în atentatul de la Sankt Petersburg, potrivit bilanţului oficial

Nouă persoane au murit şi alte 20 au fost rănite în atentatul de luni de la metroul din Sankt Petersburg, a anunţat Comitetul Naţional Antiterorism. Acesta este considerat bilanţul oficial al atacului, relatează Russia Today.

UPDATE 17:00 – O bombă a fost găsită într-o altă staţie

O bombă a fost găsită luni după-amiază într-o staţie de metrou din centrul oraşului rus Sankt-Petersburg, după deflagraţia produsă anterior într-o altă staţie şi care s-a soldat, conform unui bilanţ provizoriu, cu 10 morţi şi circa 50 de răniţi, relatează agenţia DPA.

Bomba nedetonată a fost găsită în staţia de metrou Ploşciad Vosstania, au precizat autorităţile ruse.

UPDATE 16:54 – Explozia de la Sankt Petersburg a fost un atac terorist, confirmă procurorul general rus

Explozia de la Sankt Petersburg a fost un atac terorist, a confirmat procurorul general al Rusiei, citat de Daily Telgraph.

Deocamdată nimeni nu a revendicat atacul.

UPDATE 16:19 – Dispozitivul care a provocat explozia de la Sankt Petersburg conţinea echivalentul a până la 300 de grame de TNT

Dispozitivul care a provocat explozia de la metroul din Sankt Petersburg conţinea echivalentul a până la 300 de grame de TNT, a declarat o sursă din forţele de ordine pentru Interfax. Între timp, guvernatorul local a anunţat că în explozie au fost rănite 50 de persoane.

Rusia a fost ţinta unor atacuri lansate de militanţi ceceni în trecut. Lideri rebeli ceceni au ameninţat frecvent cu noi atacuri.

Cel puţin 38 de persoane au fost ucise în 2010, când două femeie kamikaze au detonat bombe în garnituri de metrou pline, la Moscova.

UPDATE 16:09 – Interfax: Explozia provocată fie de un kamikaze, fie de un pachet-capcană lăsată în tren în Piaţa Sennaia

 Surse apropiate anchetei au declarat pentru Interfax că explozia de la metroul din Sankt Petersburg a fost provocată fie de un atacator sinucigaş, fie de un pachet-capcană care a fost lăsat când trenul staţiona la Piaţa Sennaia.

Peste 80 de angajaţi ai serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă intervin la locul exploziei de la metroul din Sankt Petersburg, a declarat o sursă din centrul regional al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, pentru TASS.

„Peste 80 de persoane, precum şi 16 echipamente sunt implicate în operaţiune”, a spus sursa, precizând că numărul agenţilor de intervenţie ar putea ajunge la 120.

Pe de altă parte, Interfax anunţă că 17 ambulanţe se află la faţa locului pentru a prelua răniţii.

UPDATE 15:41 – Putin:Autorităţile iau în calcul toate pistele privind explozia la metroul din Sankt Petersburg,inclusiv terorismul

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că autorităţile iau în calcul toate pistele privind explozia de la metroul din Sankt Petersburg, inclusiv pe cea teroristă, relatează Russia Today

Liderul de la Kremlin le-a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

UPDATE 15:35 – Autorităţile evacuează metroul din Sankt Petersburg, în urma exploziei soldate cu cel puţin 10 morţi şi zeci de răniţi

Autorităţile ruse evacuează metroul din Sankt Petersburg, după explozia produsă luni, soldată cu 10 morţi şi zeci de răniţi, relatează Russia Today.

Potrivit presei locale, bilanţul răniţilor este cuprins între 20 şi 50 de răniţi, inclusiv copii.

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal S.A. au au început lucrările pentru modernizarea stației de pompare „Turnul de Apă”, grație unui proiect amplu care se......
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Aqua Bilbor de către Prime Capital Invest și grupul din care fac parte Agro-Chirnogi și Maria Trading
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Aqua Bilbor de către Prime Capital Invest și grupul din care fac parte Agro-Chirnogi ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Prime Capital Invest S.R.L. și grupul din care fac parte Agro-Chirnogi ...
Consiliul de Administrație al Electrica a aprobat planul de investiții al companiei. Subsidiarei DEER i-au fost alocați 878 de milioane de lei
Consiliul de Administrație al Electrica a aprobat planul de investiții al companiei. Subsidiarei DEER i-au fost alocați ...
Consiliul de Administrație al Grupului Electrica a aprobat valoarea consolidată a planul de investiții (CAPEX) pentru ...
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru refugiații din Ucraina
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru ...
Guvernul a prelungit cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024, prin ordonanţă de urgenţă, perioada până la care ...