Managerii cred că ritmul creşterii economiei globale va încetini în următoarele 12 luni – PwC CEO Survey

Aproximativ 30% dintre liderii de afaceri consideră că ritmul creşterii economice globale va scădea în următoarele 12 luni, un procent de aproape şase ori mai mare faţă de nivelul de 5% înregistrat anul trecut - un salt record în ceea ce priveşte pesimismul, potrivit unui raport publicat marţi de PwC citat de News.ro. În România, 38% dintre manageri consideră că economia globală îşi va încetini creşterea.
Economica.net - mar, 22 ian. 2019, 11:50
Managerii cred că ritmul creşterii economiei globale va încetini în următoarele 12 luni - PwC CEO Survey

Raportul anual CEO Survey a fost derulat de PwC la nivel global, pe un eşantion de peste 1.300 de manageri, şi lansat în cadrul întâlnirii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos, scrie News.ro.

Rezultatul este în antiteză cu recordul de optimism privind perspectivele de creştere ale economiei mondiale, înregistrat în ediţia de anul trecut a raportului, de la 29% la 57%.

Cu toate acestea, nu toate concluziile raportului sunt sumbre: 42% dintre manageri văd în continuare o îmbunătăţire a perspectivelor economice, deşi procentul este semnificativ mai mic comparativ cu cel de 57% înregistrat în 2018.

Per ansamblu, aşteptările managerilor cu privire la creşterea economică globală sunt mai polarizate anul acesta, dar tendinţa generală este de a previziona scăderi ale ritmului de creştere, potrivit PwC.

”Cea mai pronunţată schimbare a fost observată în rândul directorilor executivi din America de Nord, unde optimismul a scăzut de la 63% în 2018 la 37%, cel mai probabil din cauza estompării efectelor stimulentelor fiscale şi a tensiunilor comerciale tot mai crescute”, se arată în comunicat.

Managerii din Orientul Mijlociu se aşteaptă de asemenea la o scădere a ritmului creşterii economice, iar cei care se declară optimişti în privinţa perspectivelor economiei globale scăzând de la 52% la 28%, datorită incertitudinilor economice tot mai crescute în regiune. În România, 38% dintre manageri consideră că economia globală îşi va încetini creşterea.

”Procentul este aproape de trei ori mai mare faţă de cel înregistrat anul trecut (13%). La polul opus, 33% dintre directorii generali din România au declarat că văd o accentuare a acesteia. Gradul de optimism a scăzut, raportat la anul trecut când 49% se aşteptau ca economia globală să aibă o creştere mai mare”, se arată în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...