Managerul de la Floreasca, Sorin Păun, a demisionat

Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, şi-a înaintat demisia din funcţie, miercuri seară, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la finalul discuţiilor cu acesta, scrie News.ro. 
Economica.net - mie, 31 aug. 2016, 20:46
Managerul de la Floreasca, Sorin Păun, a demisionat

El a spus că, în cel mai scurt timp, va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcţionare a acestui spital, până la organizarea concursului pentru ocuparea postului, cel târziu în luna octombrie.

‘În această seară, doctorul Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, mi-a înaintat demisia din funcţia de conducere a unităţii sanitare. În cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcţionare a acestui spital până la organizarea concursului cel târziu în luna octombrie. Dincolo de problemele de comunicare dintre doctorul Sorin Păun şi parte a personalului din spital, nimeni nu mi-a adus la cunoştinţă elemente care să pună la îndoială onestitatea sa şi calităţile recunoscute de medic chirurg’, susţine ministrul Sănătăţii, într-o declaraţie dată presei, citată de Agerpres.

Voiculescu a dat asigurări că Ministerul Sănătăţii va acorda în continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca pentru remedierea rapidă a situaţiei.

Anterior, el a apreciat, în urma unei discuţii cu reprezentanţii medicilor demisionari, că la Spitalul de Urgenţă Floreasca există probleme majore de comunicare.

‘Am avut o întâlnire lungă cu o parte din medicii care şi-au depus demisiile astăzi. O parte din probleme sunt cu adevărat grave. (…) Sunt două tipuri de probleme: unele obiective şi unele mai degrabă de natură subiectivă, care au de-a face cu funcţionarea unui colectiv. O să mă axez pe rezolvarea celor obiective, dar şi cele subiective trebuie să îşi găsească de asemenea soluţionarea’, a afirmat el.

Ministrul a adăugat că la nivelul spitalului au existat probleme cu anumite medicamente, dar că acestea au fost soluţionate.

‘Înţelegerea mea este că aceste probleme au fost rezolvate între timp şi că au fost probleme cu aprovizionarea de medicamente pe termen scurt. Între timp vorbim mai degrabă de probleme contabile şi de probleme de comunicare, probleme majore de comunicare’, a precizat Voiculescu.

Întrebat dacă există şi medici de la alte secţii ale spitalului care şi-au exprimat nemulţumirea, Voiculescu a spus că problemelor de comunicare de la Spitalul Floreasca li se adaugă şi problemele sistemului sanitar: personalul insuficient şi volumul mare de muncă.

De asemenea, el şi-a exprimat speranţa că rezolvarea problemelor de comunicare va soluţiona impasul de la spitalul Floreasca. ‘Cred că aceste probleme, de comunicare, au dus unde suntem astăzi’, a reiterat el.

Ministrul a subliniat că spitalul are o importanţă strategică şi că îşi doreşte rezolvarea cât mai rapidă a problemelor apărute. Miercuri, în jurul orei 22.30, ministrul s-a întâlnit şi cu managerul Spitalului Floreasca, Sorin Constantin Păun, pentru a asculta şi punctul său de vedere.

Cel puţin 17 medici de la UPU a Spitalului Floreasca au demisionat, miercuri, reclamând că nu mai pot lucra în condiţiile de acum şi că nu găsesc înţelegere la managerul unităţii medicale, Sorin Păun, care refuză să aprobe noi posturi sau să semneze pentru achiziţia de medicamente, astfel că ei sunt nevoiţi să cumpere unele medicamente din banii lor. Medicii spuneau că, în aceste condiţii, 15 dintre ei au demisionat, iar alţi 15 ar urma să îşi dea demisia în zilele următoare.

„Domnul manager, când are o problemă cu noi, recurge la tot felul de măsuri de intimidare, suntem chemaţi în biroul dumnealui să dăm tot felul de note explicative. Practic, ni se pune pumnul în gură pentru orice lucru minor. Noi am ajuns la concluzia că nu ne putem desfăşura activitatea şi am decis să ne înaintăm demisia, să ne găsim de muncă în altă parte (…) Suntem în preaviz 14 zile, după care vom vedea ce vom face. Nu găsim niciun fel de înţelegere la managerul spitalului, cu care nu se poate discuta. Nimeni nu vrea să ne asculte „, a afirmat unul dintre medicii demisionari.

Demisionarii spun că această situaţie a apărut de aproximativ două-trei luni şi, deşi a fost informat şi Ministerul Sănătăţii şi s-au găsit soluţii, au apărut alte probleme, în sensul că au dispărut alte medicamente sau s-au făcut achiziţii de aparatură nouă care apoi a fost retrasă, spunându-li-se că au tot ce le trebuie la UPU.

La UPU-SMURD Floreasca lucrează 33 de medici, dintre care două doctoriţe au contractele suspendate, fiind în concedii de creştere a copilului, iar alţi doi medici sunt angajaţi cu jumătate de normă.

 

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...