Manchester City oferă 32 milioane euro pe croatul Mandzukic

Confruntată cu accidentările lui Aguero, Dzeko şi Jovetic, campioana Angliei Manchester City este dispusă să ofere 32 milioane euro lui Atletico Madrid în schimbul atacantului croat Mario Mandzukic, relatează ziarul AS.
Economica.net - vin, 26 dec. 2014, 11:16
Manchester City oferă 32 milioane euro pe croatul Mandzukic

Campioana Spaniei l-a cumpărat în vară pe Mandzukic de la Bayern Munchen pentru 22 milioane euro, răstimp în care a marcat 14 gpoluri, şi poate să-l vândă acum cu 32 milioane euro. Atletico l-a împrumutat deja pe atacantul Fernando Torres de la AC Milan şi ar avea acum acoperit acest post, scrie Agerpres.

Manchester City a înregistrat pierderi de 30 milioane euro, în sezonul trecut. Încasările s-au ridicat la 442 milioane

Clubul de fotbal Manchester City a anunţat că în sezonul trecut a înregistrat pierderi de 30 milioane de euro, dar a avut încasări de aproximativ 442 milioane euro, un nou record pentru gruparea engleză, care speră astfel să corespundă regulilor fair-play-ului financiar instituit de Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA).

‘Clubul se află astăzi acolo unde ne-am dorit când am început procesul de transformare în urmă cu şase ani. Suntem în grafic cu faza de investiţii masive necesare pentru a face clubul să fie din nou competitiv şi creşterea comercială pe care am înregistrat-o ne va permite să ne finanţăm operaţiunile viitoare’, a declarat preşedintele clubului, Khaldoon Al-Mubarak.

În luna mai, clubul a fost condamnat de UEFA pentru că nu a respectat regulile fair-play-ului financiar şi a fost nevoit să achite, între altele, o amendă de 20 milioane euro, dedusă pentru a determina valoarea pierderilor reale. De asemenea, Manchester City a fost condamnat la o amendă suplimentară cu suspendare de 40 milioane euro, ce va trebui achitată dacă situaţia financiară a clubului rămâne negativă pentru al doilea an consecutiv, scrie Agerpres.

UEFA tolerează pierderi anuale în valoare de 20 milioane euro pentru exerciţiul financiar 2013-2014 şi deci, ţinând cont de valoarea amenzii aplicate, situaţia ar putea satisface instanţa financiară superioară.

De la cumpărarea sa în 2008, şeicul Mansour bin Zayed al-Nahyan a investit peste un miliard de euro, iar clubul a câştigat două campionate în 2012 şi 2014, precum şi o Cupă a Angliei în 2011 şi o Cupă a Ligii în 2014.

La finele exerciţiului financiar 2010-2011, pierderile au atins o cifră record de 252 milioane euro.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...