Marele câştigător al concursului de plasamente la Bursa din Bucureşti a obţinut un profit de 25% într-o lună

Marele câştigător al ediţiei BVB Invest Quest (BVB IQ) este Daniel Turcu, un programator de 34 de ani, cu un randament de 25% la nivelul portofoliului. Premiul este de 20.000 lei, cash. La concurs au participat peste 800 de investitori, patru dintre ei fiind premiaţi.
Adrian N. Ionescu - mie, 01 iul. 2015, 11:30
Marele câştigător al concursului de plasamente la Bursa din Bucureşti a obţinut un profit de 25% într-o lună

Programatorul Daniel Turcu a obţinut cel mai mare randament, 25%, dintre cei peste 800 de participanti la a treia ediţie a competiţiei de tranzacţionare on-line BVB Invest Quest (BVB IQ) organizată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB)

Daniel Turcu are cunoştinte despre modul în care funcţionează piaţa de capital de 10 ani, potrivit propriilor mărturisiri, „dar nu la nivel avansat. Ştirile economice le urmăresc periodic, iar concursul BVB l-am privit ca o oportunitate de familiarizare cu simbolurile puse la dispoziţie în concurs, precum şi cu platforma online nou lansat”.

În strategia sa, câştigătorul a urmărit „câteva simboluri cu potenţial de creştere în luna concursului. Am analizat istoricul graficelor pe site-ul BVB şi am făcut o listă care cuprindea BCC (Banca Comercială Carpatica, n.r.), TLV (Banca Transilvania), TEL (Transelectrica), BRK (SSIF Broker), IMP (Impact) şi BVB. Iniţial am mizat pe BCC, dar începuse deja să crească şi nu a mai revenit la preţul vizat”, mărturiseşte câştigătorul, citat de BVB.

„În plus am văzut în aplicaţie că mulţi au pus ordine pe BCC, la preţuri care erau mai jos decât ce aş fi reuşit eu să iau, aşa că m-am reorintentat către alte simboluri şi, urmărind piaţa zi de zi am observat câteva mişcări interesante pe BRK şi IMP, ele fiind şi simbolurile care mi-au adus procentele câştigătoare. Practic, dacă iniţial speram să investesc într-un simbol la un preţ bun, care să aducă o creştere mare toată luna, din a doua săptămână am urmărit să prind mai multe trenduri crescătoare, pe care am investit întreg portofoliu disponibil”, explică Daniel Turcu.

Lucian Anghel, preşedintele consiliului de administratie al BVB, ţine să remarce „faţă de ediţiile precedente, la care principala orientare a participanţilor la BVB IQ a fost Buy and Hold. Noua strategie de tranzacţionare a inclus marcarea profitului pe termen scurt, inclusiv prin tranzacţii intraday”.

Următorul clasat în concurs a obţinut un randament de numai 4,2%, şi a fost premiat cu un laptop Lenovo Yoga 3 şi 1.500 de lei pentru tranzacţionare.

iPAD-ul de la premiul III i-a revenit investitorului care a înregistrat un randament de 3,8%.

Un premiu special, pentru cel mai bun randament obţinut la nivel de instrument financiar şi constă într-o vacanţă pentru două persoane în Grecia şi 2500 lei cash pentru tranzactionare. Câştigătorul a înregistrat un randament de 5,44% pe acţiunea Conpet Ploieşti (COTE).

Competiţia BVB Invest Quest a avut loc în perioada 18 mai – 12 iunie 2015. Participanţii BVB IQ au avut la dispoziţie o sumă virtuală de 50.000 lei, pe care au putut să o investească în cele mai lichide 20 acţiuni listate la BVB şi în unităţile de fond ale ETF-ului care urmăreşte evoluţia indicelui BET.

BVB Invest Quest este o iniţiativă educaţională pe termen lung pentru creşterea vizibilităţii pieţei de capital şi a serviciilor oferite de BVB investitorilor locali. Competiţia BVB IQ vizează, totodată, formarea unei comunităţi puternice de investitori individuali, care să contribuie la dezvoltarea activităţii pe piaţa de capital din România.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la cereale
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la ...
Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenţii în valoare de 2,1 miliarde de zloţi (516,49 milioane de dolari), pentru a-i despăgubi pentru preţurile scăzute la cereale, potrivit unui proiect......
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat ...
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Pasionații de infrastructură au postat vineri imagini cu utilaje aduse de UMB pe secțiunea lipsă din Autostrada Lugoj ...
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, ...