Marius Pandel, Christian Tour: României îi lipseşte marketingul. Nu ştim să vindem nimic

Oferta turistică a României este extrem de variată, având mai mult de oferit decât alte ţări, însă are nevoie de un marketing mai bun şi de o promovare mai eficientă, a declarat pentru News.ro Marius Pandel, directorul executiv al Christian Tour.
Economica.net - mie, 13 dec. 2017, 06:26
Marius Pandel, Christian Tour: României îi lipseşte marketingul. Nu ştim să vindem nimic

„Nu ştim să vindem nimic, partea de marketing lipseşte. România are mult mai mult de oferit decât Statele Unite, de exemplu. Doar că ei ştiu să se vândă, noi nu. Turistul nu vine în vacanţă în România de la 6.000 km pentru ca la destinaţie să-i spui că Dracula nu există. Alte state ştiu să se folosească de legende şi mituri pentru a se promova din punct de vedere turistic”, a spus Marius Pandel.

Reprezentantul agenţiei de turism a subliniat că România este o destinaţie complexă, care oferă vizitatorilor săi munte, mare, Deltă şi zone balneare, este o ţară cu multe atuuri, însă pentru a deveni relevantă în ochii străinilor şi pentru a atrage mai mulţi turişti e nevoie de dezvoltarea de produse turistice şi de o mai bună promovare, care să depăşească graniţele Europei.

Marius Pandel a vorbit şi despre preferinţele turiştilor români în ceea ce priveşte destinaţiile de vacanţă, România fiind tot mai căutată în ultimii ani.

„De regulă, turiştii care merg în vacanţa de vară în afara ţării aleg şi un sejur în România, mai ales că pot profita de minivacanţele de peste an, de Paşte, 1 Mai sau de 1 Decembrie”, mai spune oficialul touroperatorului.

În ceea ce priveşte destinaţiile externe, Grecia rămâne de mai mulţi ani pe primul lor în preferinţele turiştilor români, pentru oferta foarte diversă şi pentru accesibilitate. Turcia este la fel de solicitată, pentru serviciile all-inclusive şi pentru reducerile oferite.

Pentru anul viitor, Christian Tour se focusează pe segmentul din online şi vrea să consolideze proiectele începute.

„Extinderea pe alte pieţe se va face în online, în vestul Europei şi în Asia, în special. Nu cred că ne vom mai extinde în zona touroperatorilor clasici. Cea mai mare provocare pentru anul viitor va fi noua agenţie online pe care o vom lansa. Sperăm ca în 2018 să lansăm o agenţie virtuală, cu toate produsele integrate din tot ceea ce ştim noi să facem, care să poate activa în cât mai multe ţări”, adaugă Pandel.

Acesta estimează pentru acest an o cifră de afaceri asemănătoare celei de anul trecut, care s-a ridicat la peste 70 de milioane de euro.

„Anul acesta, toate eforturile noastre s-au îndreptat spre consolidarea sediilor din afara ţării, din Ungaria, Polonia, Serbia şi Republica Moldova. Unele dintre acestea au avut creşteri de până la 70% în vânzări. Afacerile realizate în afara României se ridică în total la 13 milioane euro”, a declarat Marius Pandel.

El spune că aceste pieţe au realizat vânzări de circa cinci milioane euro, la care se adaugă şase milioane euro vânzările birourilor din Spania şi Turcia. Alte două milioane de euro au fost încasările hotelurilor pe care grupul le administrează în Grecia.

De asemenea, Christian Tour lansează luna aceasta un nou produs, „Holiday Box” („vacanţa la cutie”), ce se adresează tuturor turiştilor care vor să cumpere o vacanţă în ţară, în valoare de 95 euro şi respectiv 145 euro.

Aceasta are ataşată un cod de bare în funcţie de care turistul îşi va alege o ofertă turistică.

Cutia nu este nominală şi poate fi făcută cadou, iar turistul are timp 12 luni pentru a folosi voucherul.

Christian Tour a finalizat primele nouă luni din acest an cu vânzări de 57,7 milioane de euro, în creştere cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut.

Christian Tour, companie condusă de fraţii Cristian şi Marius Pandel, deţine 39 de agenţii proprii în România şi este prezent peste hotare în Ungaria, Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania şi Statele Unite ale Americii (divizia online).

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...