MedLife încheie anul trecut cu afaceri pro forma de 804 milioane lei, în creştere cu 29% faţă de anul 2017

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, închide anul 2018 cu o cifră de afaceri pro-forma, consolidată la nivel de grup, în valoare de 804 milioane de lei, cu 29% mai mare decât în 2017. Grupul MedLife a avut EBITDA pro-forma de 103 milioane lei în 2018, cu 33% mai mare decât în 2017. Mihai Marcu, CEO-ul MedLife, speră că afacerile cu care va încheia anul 2019 vor depăşi pragul de 200 de milioane de euro. 
Cristina Şomănescu - lun, 18 feb. 2019, 09:07
MedLife încheie anul trecut cu afaceri pro forma de 804 milioane lei, în creştere cu 29% faţă de anul 2017

Clinicile și divizia Corporate sunt liniile de afaceri care au cele mai mari ponderi din cifra de afaceri realizată de MedLife în anul 2018: veniturile obţinute de clinicile MedLife au contribuit cu 31% la valoarea totală a afacerilor realizate de grup, iar divizia Corporate – cu 21%. Urmează spitalele și laboratoarele MedLife, care au avut ponderi de 20%, respectiv 17% din cifra de afaceri realizată de grup în 2018.

„Anul 2018 a fost un an plin de provocări, de proiecte ce au vizat dezvoltarea prin achiziții. Am finalizat tranzacția Polisano și am adus în grupul nostru, prin achiziția unor pachete majoritare, alte trei companii: Ghencea Medical Center, Solomed și Transilvania Imagistică, iar în momentul de față am ajuns la o acoperire foarte bună a țării. Totodată, am făcut un pas important pentru o noua etapă de digitalizare a business-ului prin adăugarea în portofoliu a celui mai mare hub de informații medicale – sfatulmedicului.ro”, a declarat Mihai Marcu, președintele și CEO al MedLife Group.

În privinţa dezvoltării organice, grupul MedLife și-a consolidat afacerile în Vestul României, în anul 2018, prin inaugurarea primei sale policlinici din Oradea. De asemenea, în toamna anului trecut a lansat oficial brandul Sfânta Maria şi a deschis prima clinică sub acest brand la Bacău.

Sfânta Maria a devenit un jucător important pe piața de servicii medicale din România, cu o rețea extinsă de medici de familie și medici specialiști în contract cu CNAS, punând la dispoziția pacienților servicii medicale de calitate și o paletă largă de analize. În 2019, acest al doilea brand al grupului MedLife se va dezvolta in continuare, având ca strategie acoperirea orașelor sub 100.000 de locuitori astfel încât, indiferent de venituri, românii să aibă acces la servicii medicale de calitate”, a spus Mihai Marcu.

MedLife a început anul 2019 prin anunțarea achiziției pachetului majoritar din grupul de firme Rozsakert Medical Center din Ungaria.

„De la listarea la Bursa de Valori București, după un an 2015 în care am avut o cifră de afaceri de 85 milioane de euro, am fost prima companie medicală privată din România care a depășit pragul de 100 milioane euro, ajungând la 176 milioane euro la finele 2018. Acest lucru, coroborat cu achiziţia pachetului majoritar a grupului Rozsakert din Ungaria și noile deschideri ne dă speranța că o să fim primii care vor depăși pragul de 200 milioane de euro în 2019”, a conchis Mihai Marcu.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din ţara noastră.

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere, administrată de Bursa de Valori București, categoria premium, şi au simbolul de tranzacționare ″M″.

Te-ar mai putea interesa și
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe măsură ce organismele de reglementare vor să întrerupă legăturile......
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 ...
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...