MedLife intră pe nişa radioterapiei oncologice şi mizează pe afaceri cumulate de 117 milioane euro în 2016

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, estimează că va încheia 2016 cu o cifră de afaceri cumulată la nivel de grup în valoare de 117 milioane euro, creştere organică. Dacă se concretizează tranzacţiile în derulare cu trei - patru operatori mari, MedLife se aşteaptă la o cifră de afaceri cumulată la nivel de grup de 130 - 150 milioane euro în 2016, un nou record istoric pentru companie. MedLife mai anunţă că intră pe nişa radioterapiei oncologice.
Cristina Şomănescu - joi, 09 iun. 2016, 09:46
MedLife intră pe nişa radioterapiei oncologice şi mizează pe afaceri cumulate de 117 milioane euro în 2016

„Suntem în discuţii avansate cu trei – patru operatori mari şi, dacă vom finaliza respectivele tranzacţii, credem că vom atinge un nou record istoric, respectiv o cifră de afaceri cumulată la nivel de grup între 130 şi 150 milioane euro”, a spus Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al MedLife.

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a încheiat primul trimestru din acest an cu o cifră de afaceri cumulată în valoare de 27,6 milioane euro, în acord cu obiectivele de business anunţate de companie.

Pentru a doua jumătate a anului, compania şi-a propus să deschidă două clinici în Braşov şi Ploieşti, urmând să ajungă la o reţea de 35 de uniţăţi medicale de mari dimensiuni în Bucureşti şi în ţară.

„Deschiderea celor două clinici noi vine ca rezultat al cererilor pe care le avem din partea clienţilor multinaţionali. Piaţa pachetelor de prevenţie a crescut foarte mult la nivel local, astfel încât unităţile existente nu mai fac faţă cererilor clienţilor. De altfel, în primul trimestru, numărul arondaţilor la serviciile noastre de prevenţie şi profilaxie medicală a crescut cu 17.000, astfel încât întreg portofoliul de arondanţi MedLife la nivel naţional a ajuns la 450.000 de clienţi corporate, un nou record pe piaţa de profil. În perspectivă, credem că noua calificare a consultanţilor fiscali privind imposibilitatea deductibilităţii asigurărilor facultative de sănătate va duce probabil la o creştere şi mai accelerată a serviciilor de prevenţie medicală”, a mai spus Mihai Marcu.

MedLife intră pe nişa radioterapiei oncologice

Pe lângă investiţiile în clinici, MedLife vrea să investească în extinderea Life Memorial Hospital, cel mai mare spital al grupului. În acest sens, compania va inaugura în a doua jumătate a anului un departament de radioterapie, ca urmare a cumpărării a două acceleratoare de ultimă generaţie, precum şi o noua secţie cu circa 40 de paturi. Datorită noilor investiţii, Life Memorial Hospital va deveni primul spital pavilionar din sectorul medical privat, cu o suprafaţă construită de peste 20.000 metri pătraţi, în următorii trei ani, la care se adaugă 10.000 metri pătraţi de spaţii exterioare pentru parcări şi un parc special amenajat pentru clienţii spitalului, susţin oficialii MedLife.

„Intenţia de a intra pe o nouă nişă medicală – radioterapie oncologică – reprezintă un pas firesc în dezvoltarea noastră pe segmentul spitalicesc. În ultimii ani, complexitatea cazurilor medicale gestionate în spitalele noastre a crescut foarte mult, iar partea de chirurgie oncologică a început să aibă o pondere din ce în ce mai mare în numărul intervenţiilor chirurgicale pe care le derulăm. Pe lângă chimioterapie, rezolvăm chirurgical cancere cerebrale, cancere digestive, ginecologice, urologice la standade comparabile cu cele din străinătate, noile echipamente urmând să vină în completarea terapiei pacienţilor oncologici care ne trec zilnic pragul”, a adăugat Mihai Marcu.

În următoarele 12 luni, MedLife vrea să aibă unităţi proprii în Sibiu, Alba Iulia, Oradea, Suceava şi Bacău şi are ca primă opţiune achiziţii de pachete majoritare şi colaborarea cu antreprenori locali. De asemenea, MedLife vrea să îşi consolideze poziţia de lider prin investiţii green field sau achiziţii în Cluj, Iaşi şi Timişoara.

„În calitate de lider al serviciilor medicale private, cerem o predictibilitate mai mare în ceea ce priveşte contractarea serviciilor medicale. Este pentru prima dată în ultimii cinci ani când contractarea serviciilor medicale se face mai târziu de 1 iunie. Autorităţile trebuie să înţeleagă că această lipsă de predictibilitate duce la stagnarea dezvoltării sistemului medical în ansamblu. De asemenea, facem un apel către Ministerul de Finanţe şi către ANAF să rezolve problema deductibilităţii fiscale a asigurărilor voluntare de sănătate pentru operaţii şi boli cronice, precum şi deductibilităţii serviciilor de prevenţie. În acest moment, bunii plătitori de taxe achită din buzunar servicii medicale de calitate cu bani la care au fost achitate asigurările sociale de sănătate şi este în defavoarea pacientului să continuăm în această direcţie”, a conchis Mihai Marcu.

Te-ar mai putea interesa și
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi......
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...
Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului VIDEO
Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului VIDEO
OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă ...