Meleşcanu s-a întâlnit cu şefa Biroului Băncii Mondiale în România

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut, vineri, o întrevedere cu şefa Biroului Băncii Mondiale la Bucureşti, Tatiana Proskuryakova, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).
Economica.net - vin, 12 oct. 2018, 14:46
Meleşcanu s-a întâlnit cu şefa Biroului Băncii Mondiale în România

Şeful diplomaţiei române a prezentat priorităţile viitoarei Preşedinţii române a Consiliului UE, din prima jumătate a anului 2019, şi a accentuat asupra domeniilor şi evenimentelor organizate de partea română care ar putea fi de interes din perspectiva activităţii Băncii Mondiale.

Conform sursei citate, Meleşcanu a evidenţiat principalele tendinţe care vor marca perioada Preşedinţiei române, arătând că aceasta se va desfăşura într-un context complex, în care vor fi luate mai multe decizii importante privind viitorul Europei.

Totodată, a subliniat că România doreşte să contribuie activ la o mai mare apropiere a UE faţă de cetăţeni şi a evidenţiat priorităţile României în planul acţiunii externe europene, cu accent, printre altele, asupra regiunii Balcanilor de Vest, Parteneriatului Estic, cooperării la Marea Neagră.

Şefa Biroului Băncii Mondiale în România, Tatiana Proskuryakova, a apreciat buna cooperare cu instituţiile româneşti, arătând, în acelaşi timp, că instituţia pe care o conduce va continua să acţioneze în favoarea dezvoltării economice a României, menţionează documentul citat.

Tatiana Proskuryakova a exprimat interesul de a sprijini priorităţile şi proiectele Preşedinţiei române a Consiliului UE, în domenii care sunt şi de resortul Băncii Mondiale, inclusiv prin utilizarea reţelelor, programelor şi expertizei instituţiei din regiunile de interes pentru România, în special Balcanii de Vest şi Vecinătatea Estică.

De asemenea, a trecut în revistă o serie de analize şi strategii elaborate de Banca Mondială şi a prezentat rezultate şi concluzii ale acestora, în domenii precum capitalul uman, în conexiune cu dezvoltarea economică globală. A evidenţiat necesitatea corelării politicilor din domeniile economice cu cele sociale, în special în ceea ce priveşte sănătatea şi asigurarea educaţiei adecvate tendinţelor actuale ale pieţei muncii, în vederea dezvoltării sustenabile pe termen lung.

Grupul Băncii Mondiale este format din cinci instituţii financiare internaţionale: Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare/BIRD; Corporaţia Financiară Internaţională/CFI; Asociaţia Internaţională de Dezvoltare/AID; Agenţia de Garantare Multilaterală a Investiţiilor/AGMI; Centrul Internaţional de Reglementare a Diferendelor din Domeniul Investiţiilor/CIGDDI.

Activitatea Grupului Băncii Mondiale în România a început în anul 1991 şi cuprinde atât programe şi proiecte publice, finanţate de către IBRD prin împrumuturi acordate direct statului, prin Ministerul Finanţelor Publice, cât şi proiecte private, fără garanţie de stat, prin sprijinul acordat de către IFC şi MIGA.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...