Metro: Vânzările au fost în linie cu estimările analiştilor, în T3, pe fondul reducerii cererii în Europa

Vânzările Metro au fost în linie cu estimările analiştilor în trimestrul trei din 2014, în condiţiile în care şeful retailerului german, Olaf Koch, vinde divizii şi renunţă la unele afaceri pentru a genera numerar şi a face faţă reducerii cererii în Europa, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - lun, 20 oct. 2014, 08:48
Metro: Vânzările au fost în linie cu estimările analiştilor, în T3, pe fondul reducerii cererii în Europa

În perioada iulie – septembrie 2014, vânzările like-for-like (survenite din activităţi comparabile cu cele din anul precedent) au crescut cu 0,7%, la 15,1 miliarde de euro (19,3 miliarde de dolari), similar cu estimările analiştilor. Toate diviziile Metro (magazinele Cash & Carry, divizia de produse electronice, hipermarketurile Real şi magazinul Kaufhof) au contribuit la aceste rezultate, scrie Agerpres.

‘Am avut succes în îmbunătăţirea vânzărilor în ultimele trimestre. În special în perioada iulie – septembrie 2014 am observat o tendinţă solidă de îmbunătăţire şi de majorare generală a vânzărilor’, a afirmat directorul general Olaf Koch, al cărui contract a fost extins cu trei ani de către Consiliul de Supervizare al Metro.

Conducerea Metro şi-a exprimat optimismul în privinţa evoluţiei vânzărilor în perioada Crăciunului, pe fondul majorării vânzărilor înregistrate la divizia de produse electronice Media-Saturn, în trimestrul trei din 2014.

Metro a reafirmat că se aşteaptă la un profit operaţional de aproximativ 1,75 miliarde de euro în anul fiscal 2014, în linie cu câştigul din exerciţiul financiar precedent.

Portofoliul Metro s-a modificat, în ultimul an, după ieşirea magazinelor Media Markt de pe piaţa din China şi închiderea a două magazine Cash & Carry în Egipt.

Metro are peste 700 de magazine Cash & Carry în 29 de ţări, însă, în ultima perioadă, a început să crească pe pieţele emergente pentru a compensa tendinţa de scădere a vânzărilor în Europa Occidentală. Pieţele emergente sunt responsabile pentru o treime din vânzările Metro, în prezent.

Metro a anunţat în august vânzarea diviziei sale Cash & Carry din Vietnam către grupul thailandez Berli Jucker, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 655 milioane de euro (876 milioane de dolari).

Tranzacţia, care trebuie aprobată de autorităţile de reglementare, va avea un impact pozitiv de până la zece milioane de euro asupra profitului operaţional al Metro în anul fiscal 2014/2015.

Divizia Cash & Carry reprezintă aproximativ jumătate din vânzările grupului Metro, cu peste 750 de magazine în 28 de ţări din Europa şi Asia. Metro deţine şi o divizie de produse electronice, Media-Saturn, reţeaua de supermarketuri Real şi magazinele Kaufhof din Germania. În ultima perioadă, compania se extinde pe pieţele emergente pentru a compensa tendinţa de scădere a vânzărilor în Europa Occidentală. Pieţele emergente sunt responsabile pentru o treime din vânzările Metro, în prezent.

Al patrulea retailer din Europa şi-a redus activitatea şi costurile, pentru a reveni pe profit, anunţând că se va concentra pe un management strict al costurilor, deoarece cumpărătorii continuă să-şi reducă cheltuielile în Europa.

Metro a reafirmat că se aşteaptă la un profit operaţional de aproximativ 1,75 miliarde de euro în anul fiscal 2014, în linie cu câştigul din exerciţiul financiar precedent.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Te-ar mai putea interesa și
Carburanții s-au ieftinit din nou azi în România, mai ales motorina. Partea mai puțin bună a unei vești bune
Carburanții s-au ieftinit din nou azi în România, mai ales motorina. Partea mai puțin bună a unei vești bune
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus și azi prețul carburanților, mai mult pe cel al motorinei, combustibilul cel mai consumat din România. Deși este o......
Alegeri Bucureşti – Coaliţia merge cu candidaturi separate pentru Primăria Capitalei. Firea din partea PSD şi Burduja de la PNL (surse)
Alegeri Bucureşti – Coaliţia merge cu candidaturi separate pentru Primăria Capitalei. Firea din partea PSD şi Burduja ...
Coaliţia a decis luni seara să meargă cu candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea - PSD şi ...
Valoarea medie a fraudelor autorizate de către posesorii de carduri Revolut a fost de 619 lire sterline (3.570,2 lei) în 2023. De ce trebuie să te ferești ca să nu autorizezi o fraudă
Valoarea medie a fraudelor autorizate de către posesorii de carduri Revolut a fost de 619 lire sterline (3.570,2 lei) în ...
În 2023, sistemele antifraudă ale băncii digitale Revolut au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline, ...
Medicover capitalizează cu peste 27 de milioane de lei Iowemed care are două policlinici în judeţul Constanţa
Medicover capitalizează cu peste 27 de milioane de lei Iowemed care are două policlinici în judeţul Constanţa
ABC Medicover Holdings din Olanda majorează capitalul social al firmei Iowemed cu 27,3 milioane de lei, conform unei decizii ...