Metroul de Otopeni: Guvernul a aprobat declanşarea exproprierilor. Lucrările ar putea fi demarate peste un an

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care se află pe coridorul de expropriere al Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Otopeni, etapă necesară pentru începerea lucrărilor de realizare a obiectivului. Printre proprietarii de imobile care urmează să fie expropriaţi se numără Auto Rom SRL, Mega Image, McDonald's (Premier Restaurants) şi Baneasa Investments.
Economica.net - joi, 13 iul. 2017, 12:38
Metroul de Otopeni: Guvernul a aprobat declanşarea exproprierilor. Lucrările ar putea fi demarate peste un an

Imobilele supuse exproprierii se află pe raza Municipiului București-Sectorul 1 și a județului Ilfov – oraș Otopeni.

Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor, sunt în cuantum de 62,8 milioane lei și reprezintă despăgubirile pentru un număr de 42 de imobile cu o suprafață de expropriat de 39.160 mp. Fondurile sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Sumele individuale destinate despăgubirilor au fost estimate de către expropriator, pe baza unui Raport de evaluare realizat de un expert evaluator autorizat ANEVAR.

VEZI AICI LISTA CU EXPROPRIERILE, actualizată în iulie 2017.

Oficialii de la Transporturi au publicat în martie o listă actualizată cu exproprierile necesare construirii Magistralei 6 de metrou, 1 Mai – Otopeni. Valoarea despăgubirilor era estimată atunci la 67 milioane de lei, aproape la jumătate faţă de nivelul menţionat anul trecut, de 117 milioane de lei.

Vezi aici lista din martie cu exproprierile de pe traseul metroului de Otopeni

Lista din martie privind proprietăţile vizate de exproprieri include 43 de imobile faţă de 46 câte erau în lista anterioară, publicată odată cu indicatorii tehnico-economici ai proiectului, aprobaţi anul trecut de către fostul guvern tehnocrat.

Această magistrală va permite legarea directă între Gara de Nord și Aeroport Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor.

Magistrala 6 de metrou va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii, cu următoarele denumiri: Staţia 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu, Aeroport Otopeni.

Valoarea totală a investiţiei este de 5,9 miliarde de lei, cu TVA inclus (circa 1,3 miliarde de euro).

Termenul estimat de începere a lucrărilor este a doua jumătate a anului 2018, iar durata de execuție este de 48 de luni.

Proiectul este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București – Ilfov.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...