Microsoft omoară încet brandul Nokia

Nokia, cel mai cunoscut brand de telefoane mobile din istorie se pregătește să devină istorie. Cel puțin asta reiese din comunicarea ultimei lansări. 
Economica.net - joi, 10 iul. 2014, 21:15
Microsoft omoară încet brandul Nokia

În luna septembrie a anului trecut, Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, a luat hotărârea să achiziționeze Nokia pentru suma de 5,4 miliarde de euro, din care 3,8 milioane de euro pentru divizia de telefoane mobile și 1,6 miliarde pentru patentele deținute de compania finlandeză.

Deși a fost fondată în anul 1870 ca un conglomerat industrial, începând cu 1960 Nokia se transformă și se axează pe segmentul comunicațiilor. Întâi au fost stațiile de emisie – recepție iar ulterior au lansat primul telefon mobil sub brandul Nokia.

Primul telefon Nokia, Mobira Senator, a apărut în anul 1982 și funcționa prin intermediul rețelei NMT 450, o rețea bazată pe 1G, tehnologia care a dat startul comunicațiilor mobile în lume.

Cu toți ne amintim de Nokia 5110, Nokia 3310, Nokia 6230, telefoane care au făcut istorie și care sunt căutate și astăzi de colecționari, dar Microsoft a decis. Nokia trebuie să moară, iar în locul său să se dezvolte brandul Lumia, brand cu care Nokia a scos pe piața primele smartphone-uri cu touch screen.

În luna aprilie a acestui an, Stephen Elop, CEO-ul Microsoft Devices a confirmat că brandul Nokia nu o să mai fie folosit foarte mult timp.

Odată cu anunțarea noului Lumia 930, cei de la Microsoft au scos din comunicarea către presă orice urmă a brandului Nokia acesta regăsindu-se pe terminale. Deși poate părea un amănunt nesemnificativ Microsoft nu a uitat să treacă Nokia în comunicarea către presă ci a omis intenționat dând astfel startul numărătorii inverse până când cel mai mare brand de telefoane mobile va deveni istorie.

Având o notorietate imensă Microsoft nu își permite o trecere bruscă pentru că ar putea avea pierderi semnificative ținând cont că este un brand european, iar această piața este cea mai mare consumatore de telefoane Nokia Lumia. 

În 2014 compania americană Microsoft a înființat divizia Microsoft Mobile, care a lansat și o surpriză neașteptată pentru utilizatorii de smartphone-uri, Nokia X, un telefon produs de Microsoft, dar care rulează cu sistemul de operare Android al celor de la Google. 

Cel mai probabil trecerea definitivă de la Nokia la Lumia va fi anunțată anul viitor în cadrul expoziției CES care va avea loc în ianuarie în Las Vegas, sau în cadrul Mobile World Congress 2015 de la Barcelona. 

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct prin care solicită introducerea unui nou investitor în acționariatul......
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ ...
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns ...
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume ...