Miniştrii de Externe şi de Interne, dar şi 7 comisii parlamentare discută marţi pe tema migraţiei

Comisiile de apărare, politică externă, afaceri europene ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi Comisia specială a Parlamentului pentru aderarea României la Spaţiul Schengen se vor reuni marţea viitoare pentru a dezbate problema migraţiei, avându-i ca invitaţi pe miniştrii de Interne şi de Externe, potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 02 sept. 2015, 14:08
Miniştrii de Externe şi de Interne, dar şi 7 comisii parlamentare discută marţi pe tema migraţiei

‘Marţi, 8 septembrie, la ora 12,00, la Parlament, şapte Comisii – apărare, politică externă, afaceri europene şi Comisia specială pentru Spaţiul Schengen au invitat pe domnii miniştrii de Interne şi Externe pentru a discuta pe acest subiect (n.r. al imigranţilor)’, a anunţat miercuri preşedintele Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului, Marius Obreja.

El a precizat că membrii Comisiei de apărare din Senat au acordat, miercuri, aviz unei comunicări a Comisiei Europene privind fenomenul migraţiei.

‘Este vorba de un document de peste 200 de pagini care stabileşte principii de comportare a comunităţii europene vizavi de acest fenomen cu care ne confruntăm în ultima perioadă. Comisia de apărare a dat un aviz asupra acestui document, nefiind Comisie raportoare. Comunicarea vine destul de târziu, pentru că mecanismele prezentate nu mai sunt de actualitate. Comisia de apărare face recomandarea ca Europa, în ansamblu, să îşi recalibreze politicile de apărare şi securitate comună’, a adăugat Obreja.

El a mai spus că România poate primi 1.785 de persoane, preluate în tranşe până la sfârşitul anului, în acord cu concluziile reuniunii Consiliului European din 26 iunie.

‘Dacă UE va cere României peste această cotă, noi trebuie să ne recalibrăm. (…) În cele 6 centre există această capacitate de cazare. (…) Această preluare este discutată şi eşalonată până la sfârşitul anului. Statul român are capacitate de a-i primi pe aceşti 1.700 de oameni acum. Sunt oameni aflaţi în centrele de primire de pe teritoriul Greciei, Italiei’, a afirmat Obreja, adăugând că ţara noastră este mult mai pregătită în faţa unui eventual aflux masiv decât Ungaria.

Leonard Orban, consilierul pe politici europene al preşedintelui Klaus Iohannis, a declarat, marţi, într-un interviu acordat Europa FM, că primii imigranţi pe care România s-a angajat să-i primească la cererea Uniunii Europene vor sosi în ţară în luna noiembrie, iar numărul acestora va fi puţin peste 1.700.

‘Oferta a fost făcută de către Guvernul României şi este următoarea: 1.705 migranţi pe aşa-numitul mecanism de relocare intra-UE, adică să preluăm 1.705 persoane din alte state membre, mai precis din Grecia sau Italia, pe o perioadă de doi ani, începând cu luna noiembrie 2015. Şi pe relocarea extra-UE, deci din tabere de refugiaţi din afara UE, 80 de persoane, tot pe o perioadă de doi ani. În total, oferta făcută de Guvernul României a fost de 1.785 de persoane”, a explicat Orban.

Te-ar mai putea interesa și
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. Este cea mai spațioasă mașină din gama europeană Mazda și va......
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea ...
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...