Ministrul Comunicaţiilor: Lucrările la proiectul Ro-Net ar putea fi încheiate în august – septembrie

Lucrările la proiectul Ro-Net ar putea fi încheiate în lunile august - septembrie, stadiul de implementare al acestuia depăşind 50%, a declarat, miercuri, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Bogdan Cojocaru, la şedinţa Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. 
Economica.net - mie, 25 apr. 2018, 13:29
Ministrul Comunicaţiilor: Lucrările la proiectul Ro-Net ar putea fi încheiate în august - septembrie

‘Am preluat, ca să spun aşa, o situaţie deblocată. Pentru că în momentul în care domnul Şova (Lucian Şova – n. r.) a reuşit să pună pe o anumită direcţie aceste activităţi am preluat proiectul într-un stadiu foarte avansat, spunem noi. În momentul de faţă încercăm să respectăm toţi paşii pe care ni i-am propus. Mă refer aici la numărul săptămânal de recepţii pe care trebuie să le facem în aşa fel încât să închidem proiectul în termenul propus – şi mă refer aici la august – septembrie’, a spus Bogdan Cojocaru.

Ministrul a precizat că stadiul de implementare al proiectului depăşeşte 50%, fiind recepţionate lucrările în 388 de localităţi din 700.

Pe de altă, parte, preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, Cătălin Drulă (USR), a afirmat că a constatat foarte multe întârzieri pe toate dosarele aflate la minister şi că a primit răspunsuri vagi.

‘Am discutat despre Ro-net unde ne-a prezentat domnul ministru nişte cifre. Sunt, practic, la fel ca înainte. Adică doar jumătate din localităţi, sunt mari întârzieri. După cum se ştie, şi anul trecut au fost 270 de milioane de lei alocate şi s-au cheltuit până în 10 milioane de lei. Ne-a promis că până în august – septembrie se termină toate recepţiile. Eu am nişte dubii serioase’, a spus Drulă.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...