Ministrul Transporturilor l-a asigurat pe primarul Nicolae Robu că Timişoara va avea centură ocolitoare până în 2019

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, l-a asigurat pe primarul Nicolae Robu, în cadrul unei întâlniri, că oraşul Timişoara va avea centură ocolitoare din nord-estul oraşului până în sud, lucrările urmând să se încheie în anul 2019.
Economica.net - vin, 04 nov. 2016, 16:40
Ministrul Transporturilor l-a asigurat pe primarul Nicolae Robu că Timişoara va avea centură ocolitoare până în 2019

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al PNL Timiş, primarul liberal al municipiului Timişoara a avut o întâlnire, la sediul primăriei, cu ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, care l-a asigurat pe edil că Timişoara va avea o centură ocolitoare.

„Îi mulţumim domnului ministru Buşe pentru că a răspuns invitaţiei de a participa la un dialog despre un proiect major pentru timişoreni, care s-a soldat cu stabilirea unui calendar ferm al lucrărilor şi cu identificarea unei soluţii clare de finanţare a centurii auto ocolitoare sud. Proiectul se va realiza cu fonduri europene, în baza master-planului general de transport. CNAIR va realiza lucrarea în regie proprie, ceea ce înseamnă termene mai scurte şi evitarea mai multor blocaje în implementare. Este, fără îndoială, una dintre cele mai bune veşti posibile pentru timişeni, dar şi în perspectiva proiectului Timişoara, Capitală Europeană a Culturii”, a declarat Nicolae Robu.

Potrivit sursei citate, până la finele lunii noiembrie se va organiza licitaţia pentru actualizarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic.

În perioada august – octombrie 2017 se va pregăti hotărârea de Guvern pentru aprobarea obiectivului de investiţii, iar până în februarie 2018 se vor realiza exproprierile şi se va obţine autorizaţia de construcţie.

„Execuţia propriu-zisă a lucrării se va face în perioada 15 februarie 2018 – 31 decembrie 2019”, a mai anunţat Robu.

În 24 septembrie. aproximativ 300 de timişeni, majoritatea liberali, au participat, răspunzând apelului făcut de primarul Nicolae Robu, la un miting de protest în care au cerut Guvernului finanţarea unei centuri ocolitoare pentru Timişoara.

Potrivit Masterplanului de transporturi, Centura de Sud a Timişoarei, care ar urma să lege nord-estul oraşului de sud, va avea 20 de kilometri şi va costa aproximativ 103 milioane de euro. Aceasta ar urma să lege actuala bucată de centură, care asigură conexiunea între Calea Aradului şi Calea Lugojului, să continue pe lângă comunele Moşnita Nouă şi Giroc şi să iasă pe Calea Şagului, la intrarea în Timişoara dinspre Vama Moraviţa.

În prezent, Timişoara are o bucată de centură ocolitoare în partea de nord a oraşului, de 12,6 kilometri, care leagă Calea Lugojului de Calea Aradului.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni mai repede faţă de......
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...