Ministrul Transporturilor: Lucrările la autostrada Bucureşti-Ploieşti au progresat

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a constatat sâmbătă, în urma unei vizite "inopinate" pe şantiere, un progres al lucrărilor pe unele porţiuni de pe autostrada Bucureşti-Ploieşti, deschisă traficului în 2012, dar nefinalizată nici până acum, scrie News.ro. Termenul de finalizare a celor trei kilometri care au mai rămas de construit din această şosea de mare viteză este luna noiembrie 2017.
Economica.net - sâm, 27 mai 2017, 10:47
Ministrul Transporturilor: Lucrările la autostrada Bucureşti-Ploieşti au progresat

Declaraţia vine după ce, în 5 mai, ministrul se declara nemulţumit de mobilizarea constructorilor la lucrările pe şantierele din jurul Bucureştiului şi a ameninţat cu luarea unor măsuri extreme pentru remedierea problemelor, scrie News.ro.

Citeşte şi Bucureşti – Ploieşti, autostrada care nu se mai termină: Traficul nu se poate descărca în Voluntari, până nu e gata şi secţiunea din Capitală

Autostrada Bucureşti-Ploieşti va fi următoarea locaţie pentru spaţii logistice

Ministrul, împreună cu directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, au efectuat sâmbătă o nouă vizită inopinată pe şantierul autostrăzii A3, pentru a verifica stadiul lucrărilor.

„Muncitorii şi utilajele erau pe şantier într-un număr mult mai mare, iar progresul faţă de ultima mea vizită era vizibil. Mi-aş dori să nu fie nevoie de ameninţări pentru ca antreprenorii să-sş facă treaba”, a afirmat Cuc, citat într-un comunicat al ministerului, care nu oferă informaţii despre stadiul real al lucrărilor şinicidespre termenul estimat de finalizare.

Şi şeful CNAIR s-a arătat mulţumit de progresul lucrărilor, dar vrea o mobilizare şi mai bună pe şantiere.

„La pasajele Valea Saulei şi cel pentru calea ferată se lucrează la fundaţiile indirecte şi la piloni. Am constatat un progres al lucrărilor faţă de vizita anterioară, dar cred că este posibilă o mobilizare mai bună. Voi monitoriza în continuare situaţia şi voi mai face astfel de vizite pentru a mă convinge de seriozitatea cu care se execută aceste lucrări”, a spus Ioniţă.

În prezent, pe autostrada Bucureşti – Ploieşti, parte din autostrada A3 Bucureşti – Borş, se desfăşoară lucrări la „ciotul” de 3 km de la intrarea în Bucureşti a autostrăzii A3, de la Petricani.

Compania de Drumuri a semnat în decembrie 2015 contractul pentru construcţia a 3,3 kilometri din autostrada Bucureşti – Ploieşti care intră în Capitală prin zona Petricani. Contractul de proiectare și execuție a fost atribuit Asocierii Aktor – EuroConstruct Trading 98 şi are o valoare totală de 129,18 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în februarie 2016 iar termenul de finalizare este noiembrie 2017, conform contractului. Perioada de garanție acordată lucrărilor este de 48 de luni de la data semnării Procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Deşi valoarea contractului pare mare la prima vedere, circa 30 de milioane de euro pentru 3,3 kilometri, trebuie precizat că sectorul de autostradă in cauză este unul cu câte trei benzi pe sens şi prevede şi realizarea a două poduri pentru autostradă, unul peste strada Popasului şi altul peste calea ferată Bucureşti-Constanța. Pe lângă finalizarea celor două mari noduri incluse în contract (centura Bucuresti şi Moara Vlăsiei), proiectul vizează şi amenajarea unor noduri rutiere la Strada Popasului şi în zona Gherghiței – Petricani.

Te-ar mai putea interesa și
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional privind factura electronică......
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
CNAIR a deschis circulația joi, la ora 15:00, pe drumul de mare viteză DEx16 Centura Oradea - A3, a informat Cristian Pistol, ...
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ...