28 dec, 10:39

Globalworth a finalizat achiziția a trei clădiri de birouri din Polonia cu 160 de milioane de euro

Dezvoltatorul Globalworth, fondat de Ioannis Papalekas, a finalizat achiziția a trei clădiri de birouri din Polonia. 
polonia

Griffin Premium, deținută de Globalworth în proporție de 71,7%, a finalizat achiziția a trei clădiri de birouri din portofoliul dezvoltatorului imobiliar Echo Polska Properties. Cele trei clădiri de birouri sunt situate în orașele Wroclaw, Gdansk și Katowice, iar valoarea tranzacției se ridică la 160 de milioane de euro. 

Suprafața totală închiriabilă a celor trei clădiri este de circa 71.000 de mp și generează venituri anuale de 11,7 milioane de euro. Printre chiriașii clădirilor se numără Intel, IBM și Nokia. 

Săptămâna trecută, Globalworth a anunțat achiziția a două terenuri de 16 milioane euro, în zona Gara Herăstrău/Barbu Văcărescu, unde va construi un spaţiu comercial de 40.000 de metri pătraţi, destinat în cea mai mare parte pentru birouri. 

Unul dintre cele două terenuri achiziţionate de companie este situat între clădirile Globalworth Plaza şi Green Court B, fiind ultimul teren liber de pe strada Gara Herăstrău. Cel de-al doilea teren este situat în vecinătatea complexului de clădiri de birouri Green Court, deţinut de Globalworth. Investiţia pentru ambele terenuri a fost de aproximativ 16 milioane de euro.

În plus, Globalworth se află în discuții pentru achiziția a trei clădiri de birouri din București, la o valoare totală de 250 de milioane de euro. Cele trei proprietăți au în total o suprafață închiriabilă de 100.000 de mp, care generează un venit anual estimat la 22 de milioane de euro, la un randament de 8,5 - 9%.

Globalworth, fondată în 2013 de omul de afaceri Ioannis Papalekas, este cel mai mare proprietar de spații de birouri din România. Anul acesta, valoarea portofoliului imobiliar a trecut pragul de un miliard de euro și s-a extins și pe piața din Polonia.